Categories: DruštvoVesti

Novinaru Aleksandru Nićiforoviću drugi put uzastopno velika nagrada Evropske unije

Naš novinar Aleksandar Nićiforović dobitnik je nagrade Evropske unije i Ministarstva za evropske integracije Republike Srbije, a za najbolji TV prilog koji tretira konkurentnost i unapređenje posolovne klime, koji kroz program EU PRO podržava Evropska unija. Prestižna nagrada je našem novinaru dodeljena za prilog “U gradu mantija i ćevapa zahvaljujući programu EU PRO, mesta ima i za specijalitete od lisnatog testa” emitovanom u Dnevniku RTV Novi Pazar.

Kako je navedeno, Nićiforović je dobio najveći broj bodova od stručnog žirija koji su činili ugledni novinari Radojka Nikolić, Ljubica Gojgić i Miša Stoiljković, ali i od kolega novinara koji su bili u konkurenciji za nagradu za najbolji televizijski prilog.

Nićiforoviću je ovo drugi put uzastopno da dobija prestižno priznanje za svoj rad i televizijske priloge od Evropske unije. Pored toga naš Aleksandrar na konkursu Evropske unije proglašen je prošle godine sa više od 50 hiljada glasova građana i najvećim herojem pandemije u Srbiji, a zbog pozitivnih priča koje je svakodnevno objavljivao u periodu trajanja vanrednog stanja. Aleksandar je dobitnik i drugih značajnih novinarskih priznanja. Iako mlad, Aleksandar ima zavidnu karijeru novinara i voditelja. Od 2008. godine deo je tima RTV Novi Pazar i angažovan je na najvažnijim projektima naše medisjke kuće. Tokom karijere izveštavao je i bio dopisnik mnogih medija. Pored RTV Novi Pazar trenutno radi i za državnu novinsku agenciju Republike Turske, Anadolu Agency i Jutarnji program “Uranak” K1 televizije.

Pored Aleksandra, nagrade Evropske unije za radio prilog i prilog objavljen na portalu ove godine dobili su i novinari Amela Bajrović i Enes Radetinac.

K.R.

Podeli

N N

Recent Posts

Memić: Pred Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za Sandžak

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, kazao je da su pred novom Vladom Srbije brojni…

8 hours ago

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

21 hours ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

21 hours ago

SDPS: Podržavamo izbor vlade, obezbeđuje ravnomerni regionalni razvoj

Zamenik predsednika poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac istakao je dana u Skupštini Srbije…

21 hours ago

Murić pokorila Oderco, Ćatović treći

Saima Murić pobedila na Evropskoj juniorskoj uličnoj trci u Odercu, dok je Aldin Ćatović zauzeo…

1 day ago

Novi Pazar – Javor 1:0

Jedini gol postigao je Nikola Srećković u 60. minutu.

1 day ago