DruštvoVesti

Novinaru Aleksandru Nićiforoviću drugi put uzastopno velika nagrada Evropske unije

Naš novinar Aleksandar Nićiforović dobitnik je nagrade Evropske unije i Ministarstva za evropske integracije Republike Srbije, a za najbolji TV prilog koji tretira konkurentnost i unapređenje posolovne klime, koji kroz program EU PRO podržava Evropska unija. Prestižna nagrada je našem novinaru dodeljena za prilog “U gradu mantija i ćevapa zahvaljujući programu EU PRO, mesta ima i za specijalitete od lisnatog testa” emitovanom u Dnevniku RTV Novi Pazar.

Kako je navedeno, Nićiforović je dobio najveći broj bodova od stručnog žirija koji su činili ugledni novinari Radojka Nikolić, Ljubica Gojgić i Miša Stoiljković, ali i od kolega novinara koji su bili u konkurenciji za nagradu za najbolji televizijski prilog.

Nićiforoviću je ovo drugi put uzastopno da dobija prestižno priznanje za svoj rad i televizijske priloge od Evropske unije. Pored toga naš Aleksandrar na konkursu Evropske unije proglašen je prošle godine sa više od 50 hiljada glasova građana i najvećim herojem pandemije u Srbiji, a zbog pozitivnih priča koje je svakodnevno objavljivao u periodu trajanja vanrednog stanja. Aleksandar je dobitnik i drugih značajnih novinarskih priznanja. Iako mlad, Aleksandar ima zavidnu karijeru novinara i voditelja. Od 2008. godine deo je tima RTV Novi Pazar i angažovan je na najvažnijim projektima naše medisjke kuće. Tokom karijere izveštavao je i bio dopisnik mnogih medija. Pored RTV Novi Pazar trenutno radi i za državnu novinsku agenciju Republike Turske, Anadolu Agency i Jutarnji program “Uranak” K1 televizije.

Pored Aleksandra, nagrade Evropske unije za radio prilog i prilog objavljen na portalu ove godine dobili su i novinari Amela Bajrović i Enes Radetinac.

K.R.

Podeli