Categories: KulturaVesti

Sutra izložba radova prestižne likovne kolonije ”Sopoćanska viđenja”

Sutra će u Galeriji MMC biti otvorena izložba likovnih dela 44. saziva likovne kolonije ”Sopoćanska viđenja”. Otvaranje je zakazano za 13 časova, ljubitelji likovne umetnosti u delima će moći da uživaju naredne tri nedelje.

Osam umetnika  boravilo je u motelu „Sopoćani”  tokom juna i jula prošle godine. Učesnici prestižne likovne kolonije ”Sopočanska viđenja” su iz Crne Gore, Severne Makedonije, Rusije i Srbije. Selektorka ovogodišnjeg saziva je istoričarka umetnosti Svetlana Čeković.

”To je naša kolonija koja dugo traje, četiri i po decenije. Finansira je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Grad Novi Pazar. Trudimo se da uvek bude međunarodnog karatktera, kakva je bila i prošle godine pa smo tako imali i umetnike iz Rusije, Crne Gore, Severne Makedonije i naravno iz naše zemlje. Bilo ih  je osmoro i sada krajem godine završavamo likovni program značajnom izložbom kakva je ova” kazala je urednica izložbenog prostora u MMC Amra Hodžić Jejna.

Sutra će biti izloženi radovi slikara Melika Arsllanija iz Gostivara u Severnoj Makedoniji, Valentina Skačkova i Olge Kopeine iz Sank Peterburga u Rusiji, Belisa Pojatića iz Pljevalja u Crnoj Gori, Marije Zdravković iz Beograda i Harisa Rahića iz Novog Pazara. Biće izložen i rad grafičke dizajnerke iz Novog Pazara Ajle Dazdarević kao i vajarke Tamare Cvetić iz Beograda.

’’Bila je jako uspešna kolonija, raodvi su izuteno dobri. Žao mi je što imamo samo osam učesnika, ali sam kvalitet izložbe je na nivou i završavamo fino vogodišnji program. U galeriji će sutra biti prisutni selektorka saziva, neki učenici kolonije iz Novog Pazara,a ostale nismo mogli da pozovemo zbog okolnosti kakve jesu’’ objašnjava urednica izložbenog prostora u MMC Amra Hodžić Jejna.

Otvaranje izložbe, koju  organizuje Kulturni centar Novi Pazar, zakazano je za 13 časova.

Izložba će trajati tri nedelje.

 

Senada Kalić

 

Podeli

Senada Kalic

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

16 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

23 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

23 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

23 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

23 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

24 hours ago