KulturaVesti

Sutra izložba radova prestižne likovne kolonije ”Sopoćanska viđenja”

Sutra će u Galeriji MMC biti otvorena izložba likovnih dela 44. saziva likovne kolonije ”Sopoćanska viđenja”. Otvaranje je zakazano za 13 časova, ljubitelji likovne umetnosti u delima će moći da uživaju naredne tri nedelje.

Osam umetnika  boravilo je u motelu „Sopoćani”  tokom juna i jula prošle godine. Učesnici prestižne likovne kolonije ”Sopočanska viđenja” su iz Crne Gore, Severne Makedonije, Rusije i Srbije. Selektorka ovogodišnjeg saziva je istoričarka umetnosti Svetlana Čeković.

”To je naša kolonija koja dugo traje, četiri i po decenije. Finansira je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Grad Novi Pazar. Trudimo se da uvek bude međunarodnog karatktera, kakva je bila i prošle godine pa smo tako imali i umetnike iz Rusije, Crne Gore, Severne Makedonije i naravno iz naše zemlje. Bilo ih  je osmoro i sada krajem godine završavamo likovni program značajnom izložbom kakva je ova” kazala je urednica izložbenog prostora u MMC Amra Hodžić Jejna.

Sutra će biti izloženi radovi slikara Melika Arsllanija iz Gostivara u Severnoj Makedoniji, Valentina Skačkova i Olge Kopeine iz Sank Peterburga u Rusiji, Belisa Pojatića iz Pljevalja u Crnoj Gori, Marije Zdravković iz Beograda i Harisa Rahića iz Novog Pazara. Biće izložen i rad grafičke dizajnerke iz Novog Pazara Ajle Dazdarević kao i vajarke Tamare Cvetić iz Beograda.

’’Bila je jako uspešna kolonija, raodvi su izuteno dobri. Žao mi je što imamo samo osam učesnika, ali sam kvalitet izložbe je na nivou i završavamo fino vogodišnji program. U galeriji će sutra biti prisutni selektorka saziva, neki učenici kolonije iz Novog Pazara,a ostale nismo mogli da pozovemo zbog okolnosti kakve jesu’’ objašnjava urednica izložbenog prostora u MMC Amra Hodžić Jejna.

Otvaranje izložbe, koju  organizuje Kulturni centar Novi Pazar, zakazano je za 13 časova.

Izložba će trajati tri nedelje.

 

Senada Kalić

 

Podeli