Categories: Sport

Biševac: Uspesi boksera Dandija nisu slučajni

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je danas da su mladi bokseri Dandija predvođeni bivšim asovima Mladosti Nijazijom Mujdragićem i Dževadom Ibrovićem za kratko vreme ostvarili vrhunske rezultate.

“To nije plod slučajnosti već entuzijazama. Potrudićemo se da stvorimo što bolje uslove za ove momke. Cilj je da u narednom periodu formiramo ekipu za takmičenje u Prvoj ligi. Boks u Srbiji napredovao je od dolaska Nenada Borvčanina na čelo saveza i predstoje mu bolji dani”, rekao je Biševac na prijemu u čast Bokserskog kluba Dandi.

Predstavnici Dandija osvojili su četiri zlatne i srebrnu medalju na prvenstvima Srbije u tri različite starosne kategorije, uz dobre rezultate na još nekoliko prestižnih turnira.

Kadetski prvaci države krajem oktobra u Beogradu postali su najbolji kadet na tom šampionatu Nermin Pavlović, Dženis Vanić i Admir Kamešničanin, kao i pionir Zejd Gicić.

Potom je vedeta Dandija, 19-godišnji Džejlan Toskić na Prvenstvu Srbije u Smederevu stigao do srebrne medalje u velter kategoriji.

“Zadovoljan sam, a naredne godine na programu je Svetsko prvenstvo u Beogradu. Slede pripreme reprezentacije Srbije u Rusiji. Očekujem napredak kroz međunarodne mečeve i nastupe u našoj Prvoj ligi. Za kratko vreme odmerio sam snage sa vrhunskim majstorima, poput Vahida Abazova i Antonija Bisea”, kazao je Toskić.

Direktor Dandija Nijazija Mujdragić otkrio je da je interesovanje mladih za boks veliko, da je klupska sala za trening prepuna i da se radi u dva termina.

“Sa četiri titule prvaka države premašili smo očekivanja, a to je najviše zahvaljujući treneru Ibroviću. Okupio je boksere i izgarao na treninzima, pa oni u njega imaju veliko poverenje”, naveo je Mujdragić.

Prvi trener Dandija je nekadašnji seniorski prvak države Dževad Ibrović.

“Prezadovoljan sam. Radili smo marljivo i očekivali dobre rezultate, ali iskreno ne na ovom nivou. Idemo dalje. Kadeti će biti u reprezentaciji, a Toskic je već u najboljoj selekciji. Očekuje ga i takmičenje u Prvoj ligi Srbije”, zaključio je Ibrović.

M. Minić

Podeli

Miljan Minić

Recent Posts

Od paklice cigareta do ručno rađenog papira

Ručna proizvodnja papira, novi je projektat novopazarskog Udruženja psihologa, koji se realizuju u saradnji sa…

42 mins ago

Novi Pazar kup 2024: Rudar jedini sa dva pobednička trofeja

Dvodnevni turnir u Novom Pazaru okupio je 64 ekipe iz 25 klubova sa teritorija Bosne…

2 hours ago

Karatisti Feniksa i Perfekta uspešni u Raški

Karatisti dva novopazarska kluba zapaženi na dva takmičenja u Raški.

3 hours ago

PS u ful kontaktu: Dva zlata za Pazarce u Požarevcu

Mlađejniorski prvaci Srbije u ful kontaktu postali su Muhamed Dupljak i Tarik Rašljanin.

5 hours ago

Uhapšen zbog nedozvoljenog prometa cigareta

Policija u Novom Pazaru  uhapsila je E.Č. (30) iz Tutina zbog sumnje da je izvršio…

1 day ago

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

2 days ago