Categories: DruštvoVesti

Protestovali ugostitelji u Novom Pazaru

Vlasnici ugostiteljskih objekata i njihovi zaposleni okupili su se nakon radnog vremena (21h) ispred Gradske uprave kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog odluke Štaba za vanredne situacije da se rad ugostiteljskih objekata u Novom Pazaru ograniči do 21 čas u zatvorenom dijelu. Okupljeni su na kružnom toku kratko blokirali i saobraćaj, a skup je uz prisustvo policije protekao mirno.

Jedini zahtjev okupljenih, kako se moglo čuti, odnosio se na ukidanje odluke o ograničenom radnom vremenu a u suprotnom protesti će se nastaviti do ispunjenja zahtjeva.

Kako Radio-televizija Novi Pazar saznaje u Gradskoj upravi sutra će predstavnike vlasnika ugostiteljskih objekata primiti gradonačelnik Nihat Biševac u cilju iznalaženja rješenja za novonastalu situaciju.

Kako je i ranije saopšteno gradonačelnik Nihat Biševac je sa službama Gradske uprave u nekoliko navrata razgovarao o načinima kako pomoći novopazarsko ugostiteljstvo koje je, kao i širom svijta, teško pogođeno krizom izazvanom korona virusom. Jedna od mjera koja je na snazi a koja se tiče pomoći ugostiteljima u Novom Pazaru odnosi se na oslobađanje zakupa prostora za terase tokom trajanja pandemije korona virusa, to bi ugostiteljima trebalo da donese značajne uštede.

Prije Novog Pazara u kojem je na snazi vanredna situacija, odluku o ograničenom radnom vremenu ugostiteljskih objekata uveli su i Kraljevo, Prokuplje, Valjevo…

Odlukom Štaba za vanredne situacije koja je stupila na snagu danas radno vrijeme ugostiteljskih objekata u zatvorenom ograničen je do 21 sat. Ta odluka donijeta je u skladu sa Uredbom Vlade Srbije o mjerama za sprječavanje i suzbijanje korona virusa, a zbog nestabilne epidemiološke situacije u gradu i sve većeg broja pozitivnih na korona virus.

A. N.

Foto: L. I.

Podeli

N N

Recent Posts

Memić: Pred Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za Sandžak

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, kazao je da su pred novom Vladom Srbije brojni…

5 hours ago

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

18 hours ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

18 hours ago

SDPS: Podržavamo izbor vlade, obezbeđuje ravnomerni regionalni razvoj

Zamenik predsednika poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac istakao je dana u Skupštini Srbije…

18 hours ago

Murić pokorila Oderco, Ćatović treći

Saima Murić pobedila na Evropskoj juniorskoj uličnoj trci u Odercu, dok je Aldin Ćatović zauzeo…

1 day ago

Novi Pazar – Javor 1:0

Jedini gol postigao je Nikola Srećković u 60. minutu.

1 day ago