Categories: Kultura

”Lavina” za novopazarsku publiku 20. oktobra

Pozorišna predstava ”Lavina”, koju je Regionalno pozorište iz Novog Pazara radilo u koprodukciji sa lazarevačkim Puls teatrom, nakon duže pauze ponovo će biti izvedena za novopazarsku publiku već u utorak, 20.oktobra. Inače, sa ovom predstavom Novi Pazar će se prvi put predstaviti 1. novembra na Pozorišnom festivalu ”Joakim Vujić” u Vranju.

U pitanju je predstava koja je za kratko vreme osvojila i međunarodnu publiku. Onda se desila korona pandemija i zaustavila brojna gostovanja, ali i planirane reprize u Novom Pazaru. Naredne nedelje, u utorak od 20h, ”Lavina” će ponovo biti na sceni novopazarskog Kulturnog centra.

”Čuvena pozorišna predstava Lavina, koju smo radili u kooprodukciji sa Puls teatrom iz Lazarevca je osvojila srca publike širom Novog Pazara, pa mogu reći i širom naše zemlje. Poslednje igranje predstave bilo je u martu u Bursi. Bili smo na Međunarodnom festivalu i predstavljali naš grad, pozorište i našu zemlju. Ljubotelji pozorišta u Novom Pazaru već 20. oktobra imaju priliku da pogledaju ovu predstavu”, izjavio je direktor Regionalnog pozorišta Seadetin Mujezinović.

Selektovana među sedam najboljih u Srbiji, ”Lavina” je na takmičarskom repertoaru 56. Pozorišnog festivala ”Joakim Vujić”.

”Prvi put Regionalno pozorište je prošlo sleekciju Festivala ”Joakim Vujić”. U pitanju je 56. Festival po redu, što govori koliko je on značajan i bitan. Negde preko 20-tak predstava iz cele zemlje je bilo selektirano i mi smo prošli u 7 najboljih, i ponosni smo zbog toga”, kaže Muejzinović.

Osim Lavine u pripremi je i nova predstava ”Da li je moguće brate Normane” koja bi premijerno trebalo da bude izvedena početkom novembra. A s obzirom da nesigurna epidemiološke situacije i dalje diktira dinamiku izvođenja predstava i ograničava broj mesta u publici, ulaznice za predstavu ”Lavina”, zainteresovani mogu rezervisati na broj telefona 064 462 77 97.

S.Lj.

 

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Uhapšen zbog nedozvoljenog prometa cigareta

Policija u Novom Pazaru  uhapsila je E.Č. (30) iz Tutina zbog sumnje da je izvršio…

20 hours ago

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

1 day ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

1 day ago

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

2 days ago

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

2 days ago

Međedović bez trećeg kola u Madridu

Novopazarac propustio dve set lopte u desetom gemu prvog seta.

2 days ago