Categories: Sport

Trka Beograd – Banjaluka: Admir Kolašinac 45. u konačnom plasmanu

Reprezentativac Srbije u biciklizmu Admir Kolašinac zauzeo je 45. mesto u generalnom plasmanu na 14. trci Beograd – Banjaluka, koja je vožena tokom četiri dana.

Osamnaestogodišnji Novopazarac prešao je četiri etape za 13 časova, 48 minuta i 16 sekundi, što je za 11 minuta i 19 sekundi bilo sporije od pobednika Jakuba Kačmareka iz poljske Mazovije.

Drugo mesto u generalnom plasmanu pripalo je Špancu Martiju Markesu iz Kern Farme sa 18 sekundi zaostatka, a na trećoj poziciji završio je Danil Pronski iz kazahstanske ekipe Vino-Astana Motors, čije je kašnjenje za prvoplasiranim iznosilo 25 sekundi.

Pronski je bio najbolji mladi vozač na trci, dok su među sprinterima i brdskim vozačima dominirali Dušan Kalaba iz selekcije Srbija i Mika Heming iz nemačke Maloje.

Kolašinac je u konačnom poretku mladih vozača zauzeo 11. mesto, dok mu je sa reprezentacijom Srbije pripala deveta pozicija u ekipnoj konkurenciji, u kojoj su se, tim redosledom, na pobedničkom postolju našli Mazovija, Kern Farma i Vino – Astana Motors.

On je najbolji etapni plasman ostvario na 122 kilometra dugoj trećoj deonici od Teslića do Prnjavora, gde je bio 38, dok je prvu, drugu i četvrtu etapu okončao kao 51, 41. i 59.

U trci Beograd – Banjaluka, koja je u kalendaru Međunarodne biciklističke federacije s kategorijim 2.1, učestvovalo je 70 biciklista iz 12 ekipa, od kojih su njih 62 stigla do cilja.

M. Minić

Podeli

Miljan Minić

Recent Posts

Memić: Pred Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za Sandžak

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, kazao je da su pred novom Vladom Srbije brojni…

2 hours ago

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

15 hours ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

15 hours ago

SDPS: Podržavamo izbor vlade, obezbeđuje ravnomerni regionalni razvoj

Zamenik predsednika poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac istakao je dana u Skupštini Srbije…

15 hours ago

Murić pokorila Oderco, Ćatović treći

Saima Murić pobedila na Evropskoj juniorskoj uličnoj trci u Odercu, dok je Aldin Ćatović zauzeo…

1 day ago

Novi Pazar – Javor 1:0

Jedini gol postigao je Nikola Srećković u 60. minutu.

1 day ago