Sport

Trka Beograd – Banjaluka: Admir Kolašinac 45. u konačnom plasmanu

Reprezentativac Srbije u biciklizmu Admir Kolašinac zauzeo je 45. mesto u generalnom plasmanu na 14. trci Beograd – Banjaluka, koja je vožena tokom četiri dana.

Osamnaestogodišnji Novopazarac prešao je četiri etape za 13 časova, 48 minuta i 16 sekundi, što je za 11 minuta i 19 sekundi bilo sporije od pobednika Jakuba Kačmareka iz poljske Mazovije.

Drugo mesto u generalnom plasmanu pripalo je Špancu Martiju Markesu iz Kern Farme sa 18 sekundi zaostatka, a na trećoj poziciji završio je Danil Pronski iz kazahstanske ekipe Vino-Astana Motors, čije je kašnjenje za prvoplasiranim iznosilo 25 sekundi.

Pronski je bio najbolji mladi vozač na trci, dok su među sprinterima i brdskim vozačima dominirali Dušan Kalaba iz selekcije Srbija i Mika Heming iz nemačke Maloje.

Kolašinac je u konačnom poretku mladih vozača zauzeo 11. mesto, dok mu je sa reprezentacijom Srbije pripala deveta pozicija u ekipnoj konkurenciji, u kojoj su se, tim redosledom, na pobedničkom postolju našli Mazovija, Kern Farma i Vino – Astana Motors.

On je najbolji etapni plasman ostvario na 122 kilometra dugoj trećoj deonici od Teslića do Prnjavora, gde je bio 38, dok je prvu, drugu i četvrtu etapu okončao kao 51, 41. i 59.

U trci Beograd – Banjaluka, koja je u kalendaru Međunarodne biciklističke federacije s kategorijim 2.1, učestvovalo je 70 biciklista iz 12 ekipa, od kojih su njih 62 stigla do cilja.

M. Minić

Podeli