Categories: Društvo

BNV, opština Mamak i Institut Yunus Emre planiraju osnivanje naučne učionice

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) u Novom Pazaru posetila je delegacija opštine Mamak, jedne od najvažnijih opština Ankare i Instituta “Yunus Emre” iz Republike Turske.

Delegaciju koja je u dvodnevnoj poseti Novom Pazaru čine visoka funkcionerka opštine Mamak Esra Yilmaz, te predstavnici instituta Yunus Emre iz Ankare Ali Ozturk, Mert Talat i Ahmetcan Turgut i direktor instituta Yunus Emre u Beogradu Fahri Akdogan.

S gostima je na sastanku u BNV o realizaciji važnih projekata koji će sprovesti u Sandžaku u narednom periodu razgovarala predsednica krovne ustanove Bošnjaka Srbije, Jasmina Curić.

“Razgovarali smo o unapređenju saradnje između BNV i Instituta Yunus Emre. Naši odnosi i rezultati su na zadovoljavajućem nivou. Sada smo razmatrali i mogućnosti saradnje s opštinom Mamak. Ono o čemu je najviše reči bilo tokom ovog susreta je projekat iz oblasti nauke i obrazovanja”, rekla je nakon sastanka predsednica BNV Jasmina Curić.

Predstavnici opštine Mamak ponudili su rukovodstvu BNV u Novom Pazaru i konkretne projekte čijom bi se realizacijom unapredila saradnja te opštine s naučnim i obrazovnim ustanovama u Srbiji i Sandžaku.

“I opština Mamak želi da se uključi u realizaciju projekata BNV. Jedan od prvih zajedničkih projekata bi bio osnivanje naučne učionice gde će naučnici iz Novog Pazara i Sandžaka moći da se povežu i sarađuju s naučnicima iz Republike Turske, a da će ta saradnja rezultirati brojnim važnim projektima i još boljim i značajnijim rezultatima. Ovo je poslednji sandžak koji je ostao iz perioda Osmanskog Carstva i zato se nadam bliskoj i uspešnoj saradnji u periodu pred nama”, rekla je predstavnica opštine Mamak Esra Yilmaz.

Delegacija iz Republike Turske će tokom boravka u Novom Pazaru imati niz važnih susreta sa predstsavnicima institucija sa kojima je planirana realizacija projekata i proširenje saradnje.
Agencija Anadolija

 

Podeli

Galib Gicic

Recent Posts

Memić podneo ostavku na odborničku poziciju

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, podneo je ostavku na odborničku poziciju u Skupštini Novog…

10 mins ago

Efikasna saradnja sa Republičkim geodetskim zavodom od izuzetnog značaja

Direktor Republičkog geodetskog zavoda, Borko Drašković, sastao se sa gradonačelnikom Novog Pazara, Nihatom Biševcem. Razgovarali…

48 mins ago

Prekinuto zasedanje, nastavak nakon pauze

Šef odborničke grupe "Evropski Novi Pazar Rasim Ljajić" Fahrudin Đekić kazao je za Rtv Novi…

1 hour ago

Danas zaseda Skupština grada

Zaseda lokalni parlament Novog Pazara, u toku je treće redovno zasedanje. Pred odbornicima su predlozi…

2 hours ago

Napad na policiju u Tutinu: Nepoznata lica pucala u kopnenoj zoni bezbednosti

Inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno tragaju za nepoznatim napadačima, koji su danas iz vatrenog oružja…

13 hours ago

Sjajan meč Pazarca u Rimu: Medvedev u tri seta savladao Međedovića

Danil Medvedev posle velike borbe u Rimu savladao fantastičnog Hamada Međedovića.

15 hours ago