Categories: COVID-19

MINISTAR VULIN U NOVOM PAZARU: Vojska Srbije je još jednom dokazala da pripada svima

MINISTAR odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je danas dezangažovanju vojne poljske bolnice u Novom Pazaru i pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije iz Doma zdravlja Sjenica, s obzirom na to da je epidemiološka situacija u tim gradovima znatno bolja u odnosu na prethodni period i da je pod kontrolom.

Prema rečima ministra Vulina, Vojska Srbije je ispunila naređenje vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i učinila sve da se epidemiološka situacija u Novom Pazaru smiri.

– Svi pripadnici vojnog zdravstva su ispunjavali sve svoje zadatke, pomogli su ljudima i ovde i na svim drugim mestima i ja zaista delim ogromno osećanje ponosa sa svim pripadnicima Vojske i građanima Srbije kada vidimo kakve lekare, kakve sestre imamo u vojnom zdravstvu. Ovi ljudi nisu pitali gde idu ni zašto idu, bilo je samo potrebno da im se da zadatak i da oni daju sve od sebe da pomognu građanima Novog Pazara, Sjenice i Tutina. Svi oni su ostavili svoje porodice. Niko od njih nije išao na odsustvo, najveći deo njih se ovde nalazio od 3. jula, neprekidno radeći i ne pitajući kada će prestati. Vojska je ponosna što ima takve ljude, a svi građani Srbije mogu da budu mirni i sigurni što imaju takvu vojsku, jer znaju da će u času nevolje biti pomoć i da će oni doći tu – rekao je ministar Vulin i naglasio da je Vojska Srbije vojska svih građana.

Mi ne gledamo na bilo čiju veru i naciju. Nama je samo potrebna prilika da pomognemo i dati nam zadatak. Vojska Srbije je još jednom dokazala da pripada svima, da je na svakom delu teritorije Republike Srbije dobrodošla i da je uvek dobra vest kada vidite svoju vojsku – poručio je ministar odbrane.

Komandant vojne poljske bolnice u Novom Pazaru pukovnik dr Predrag Krstić istakao je da je tokom 33 dana rada te bolnice bilo uspešno zbrinuto 174 kovid pacijenta, kao i da smrtnih ishoda nije bilo.

– Sprovođenjem striktnih mera lične samozaštite i održavanjem fizičke distance postignut je cilj koji se ogleda u tome da nije bilo zaražavanja među medicinskim osobljem poljske bolnice – rekao je pukovnik Krstić, zahvalivši čelim ljudima opština Novi Pazar i Sjenica, kao i zaposlenima u bolnicama u Novom Pazaru i Sjenici na izuzetnoj saradnji koju su pokazali za vreme rada vojne poljske bolnice.

Koordinator Opšte bolnice Novi Pazar dr Mirsad Đerlek rekao je da je pre mesec i po u Novom Pazaru proglašena ozbiljna epidemija i da je predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije na njegovu molbu odmah reagovao.

– Znao sam da u tom trenutku ne možemo sami pobediti zlo koje se zove korona. Sutradan je vojska došla, formirana je vojna bolnica i ispostavilo se da je to izuzetno dobar potez jer smo 8. jula imali 100 prijema za jednu noć i 78 pacijenata smo smestili u vojnu bolnicu. Zamislite šta bi nam se to veče desilo da nije bilo Vojske Srbije – rekao je dr Đerlek i dodao da je vojska ponovo pokazala da se „odaziva u celoj Srbiji, bez obzira na veru i naciju“.

Mene je ohrabrilo to što je narod prihvatio svoju vojsku i što smo svi zajedno dali sve od sebe i došli skoro do kraja. Uvek moramo biti oprezni. Dolazili su lekari iz cele Srbije, iz regiona, vojska i disali smo svi jednim plućima – poručio je dr Đerlek i zahvalio vojsci u svoje i u ime svih zaposlenih Opšte bolnice Novi Pazar.

Novosti

Podeli

Galib Gicic

Share
Published by
Galib Gicic

Recent Posts

Ljajić najavio – radovi na izgradnji puteva na Pešteri počeli

Rasim Ljajić obišao početak radova na izgradnji puteva na Pešterskoj visoravi, na teritoriji tutinske i…

2 hours ago

Atletičari Novog Pazara nižu uspehe, pravi izazovi tek predstoje

Sezona u dvorani donela je mladim Pazarcima brojne rekorde i medalje sa domaćih i balkanskih…

18 hours ago

U nedelju, 19. maja preventivni pregledi: Merenje krvnog pritiska, EKG, krvna slika i ultrazvuk abdomena

U nedelju, 19. maja u Opštoj bolnici i Domu zdravlja Novi Pazar u periodu od…

19 hours ago

Ugostiteljsko-turistička škola najbolja na konkursu ‘’Evropa i ja’’

Učenici novopazarske Ugostiteljsko-turističke škole osvojili su prvo mesto i novčanu nagradu od 600 evra za…

20 hours ago

Nejla Avdović druga na Državnom prvenstvu iz zdravstvene nege

Učenica srednje Medicinske škole "Dva heroja" Nejla Avdović  osvojila je drugo mesto na nedavnom državnom…

22 hours ago

Dom zdravlja: Povećan broj pacijenata

Promena vremena doprinela je da se poveća broj pacijenata, sa virusnim infekcijama, posebno onih sa…

23 hours ago