Categories: Društvo

Divanefendić: Adekvatno sprovodimo mere kriznog štaba

Načelnik Gradske uprave i član Štaba za vanredne situacije Grada Novog Pazara Džemil Divanefendić izjavio je za RTVNP da se, u skladu sa zaključcima kriznog štaba sprovode sve potrebne mere na adekvatan način, kako bi se sprečilo širenje epidemije virusa u gradu. U tom cilju nabavljena su dezinfekciona sredstva, ali i određen broj limenih sanduka, kako bi se  ispoštovala propisana procedura o ukopu žrtava koronavirusa. On je kazao da se situacija polako stabilizuje i poručio građanima da nema razloga za paniku.

U skladu sa odlukama kriznog štaba rad Gradske uprave sveden je na minimum, obezbeđena su potrebne količine sredstava za dezinfekciju, a na adekvatan način sprovode se i ostale mere u cilju suzbijanja epidemije – ističe načelnik Gradske uprave u Novom Pazaru Džemil Divanefendić.

”Pokušavamo što više da suzbijemo rizik od zaraze. Obezbedili smo za sve zdravstvene ustanove 5 000 litara alkohola, koji im je potreban za nesmetano funkcionisanje. U koordinaciji sa javnim preduzećima obezbedili smo i više puta dnevno dezinfekciju prostorija unutar zdravstvenih ustanova”, kazao je Divanefendić.

On je rekao da je gradskom štabu naloženo da izvrši nabavku limenih sanduka i džakova koji su neophodni da, ukoliko dođe do eventualnih smrtnih ishoda lica koja su zaražena covidom 19, da se ukop takvog lica izvrši u skladu sa važećim posebnim propisima. Komentarišući reakcije na društvenim vmrežama, Divanefendić je poručio građanima da nema razloga za paniku.

”Pozivam građane i sve dobronamerne da ne shavtaju pogrešno proceduralne stvari, jer je u pitanju mera predostrožnosti. Daj Bože da nam ne trebaju sanduci, i iskreno se nadam da nam neće ni trebati, ali se standardna procedura, koja je predviđena zakonom, mora ispoštovati”, naglasio je Divanefendić.

On je kazao da situacija jeste teška, ali i da je prisustvo stučnjaka iz Kragujevca i Vojske Srbije umnogome doprinelo uspostavljanju pravilnog sistema i protoka resursa u okviru zdravstvenog sistema, te izrazio očekivanje da će situacija iz dana u dan biti stabilnija.

S.Lj.

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Gaza: Od 7. okrobra 2023. godine ubijeno 34.622 Palestinaca

Najmanje 26 Palestinaca je ubijeno, a 51 je povrijeđen u izraelskim napadima u Pojasu Gaze…

12 hours ago

Obilježena godišnjica masovnog ubistva učenika beogradskoj školi “Vladislav Ribnikar”

Godinu dana prošlo je od kako je učenik beogradske Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" K. K.…

12 hours ago

Traga se za pljačkašima kazina

Policija u Novom Pazaru traga za počiniocima koji su u novopazarskom naselju Selakovac iz jednog…

13 hours ago

Memić: Pred Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za Sandžak

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, kazao je da su pred novom Vladom Srbije brojni…

1 day ago

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

2 days ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

2 days ago