Društvo

Divanefendić: Adekvatno sprovodimo mere kriznog štaba

Načelnik Gradske uprave i član Štaba za vanredne situacije Grada Novog Pazara Džemil Divanefendić izjavio je za RTVNP da se, u skladu sa zaključcima kriznog štaba sprovode sve potrebne mere na adekvatan način, kako bi se sprečilo širenje epidemije virusa u gradu. U tom cilju nabavljena su dezinfekciona sredstva, ali i određen broj limenih sanduka, kako bi se  ispoštovala propisana procedura o ukopu žrtava koronavirusa. On je kazao da se situacija polako stabilizuje i poručio građanima da nema razloga za paniku.

U skladu sa odlukama kriznog štaba rad Gradske uprave sveden je na minimum, obezbeđena su potrebne količine sredstava za dezinfekciju, a na adekvatan način sprovode se i ostale mere u cilju suzbijanja epidemije – ističe načelnik Gradske uprave u Novom Pazaru Džemil Divanefendić.

”Pokušavamo što više da suzbijemo rizik od zaraze. Obezbedili smo za sve zdravstvene ustanove 5 000 litara alkohola, koji im je potreban za nesmetano funkcionisanje. U koordinaciji sa javnim preduzećima obezbedili smo i više puta dnevno dezinfekciju prostorija unutar zdravstvenih ustanova”, kazao je Divanefendić.

On je rekao da je gradskom štabu naloženo da izvrši nabavku limenih sanduka i džakova koji su neophodni da, ukoliko dođe do eventualnih smrtnih ishoda lica koja su zaražena covidom 19, da se ukop takvog lica izvrši u skladu sa važećim posebnim propisima. Komentarišući reakcije na društvenim vmrežama, Divanefendić je poručio građanima da nema razloga za paniku.

”Pozivam građane i sve dobronamerne da ne shavtaju pogrešno proceduralne stvari, jer je u pitanju mera predostrožnosti. Daj Bože da nam ne trebaju sanduci, i iskreno se nadam da nam neće ni trebati, ali se standardna procedura, koja je predviđena zakonom, mora ispoštovati”, naglasio je Divanefendić.

On je kazao da situacija jeste teška, ali i da je prisustvo stučnjaka iz Kragujevca i Vojske Srbije umnogome doprinelo uspostavljanju pravilnog sistema i protoka resursa u okviru zdravstvenog sistema, te izrazio očekivanje da će situacija iz dana u dan biti stabilnija.

S.Lj.

Podeli