Categories: Društvo

Udruženje ”Sevap” podelilo 800 humanitarnih paketa

Humanitarna organizacija ”Sevap” koja je osnovana pre dvegodine s ciljem pružanja adekvatne zdravstvene pomoći sugrađanima čije lečenje zavisi od eminentnih stručnjaka u Beogradu, i u vanrednim okolnostima iskazuje želju da pomogne građanima slabijeg imovnog stanja. Članovi udruženja Sevap do sada su podelili 800 humanitarnih paketa.

Solidarnost i humanost su njihova pokretačka snaga. Oni znaju da su odgovornost, disciplina i istrajnost siguran put do pobede, čak i u borbi protiv nedovoljno poznatog virusa. Oni su tu da pomognu svima kojima je pomoć potrebna i do sada su podelili preko 800 humanitarnih paketa.

”Mi smo organizacija ”Sevap”. Poznaju nas naši sugrađani koji su u Beogradu bili iz zdravstvenih razloga, gde im je bio potreban smeštaj, zdravstvena nega i drugo. Sada smo došli da pomognemo onima kojima je pomoć potrebna i u ovoj situaciji”, izjavio je ispred organizacije ”Sevap”, David Antić.

Paketi sa osnovnim životnim namirnicama i kućnom hemijom pakuju se u posebnim uslovima, a ovi mladi ljudi potrudiće se da pomoć stigne do onih kojima je najpotrebnija.

”Paketi sadrže osnovne životne namirnice, higijenska sredstva i pakovani su u dekontaminiranim uslovima. Cilj nam je da našim sugrađanima izađemo u susret u što većem broju, jer su solidarnost i humanost, naša pokretačka snaga”, kazao je Antić.

Udruženje ”Sevap” je neprofitna organizacija koja teži jačanju građanskog društva na teritoriji Sandžaka. Osnovano je s ciljem adekvatne pomoći građanima čije lečenje zavisi od eminentih beogradskih stručnjaka. I u vanrednim okulnostima njihove aktivnosti realizuju se u skladu sa propisanim merama. A glavnu poruku svojim sugrađanima da sačuvaju sebe i svoje najmilije ostajući kod kuće, ovi mladi humanitarci nam šalju na autentično pazarski način – Sedi, savi se!

S.Lj.

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Benzin od danas 202 dinara!

Evrodizel će koštati 205 dinara, što je jeftinije za dinar nego do sada, dok će…

39 mins ago

Međedović bez glavnog žreba u Eks an Provansu

Novopazarac u finalu kvalifikacija izgubio od Valentana Vašeroa iz Monaka.

58 mins ago

Forum mladih SDP-a organizuje letovanje za mlade

Prijave se mogu izvršiti u prostorijama stranke, svakim radnim danom od 10 sati ujutru do…

3 hours ago

Danas sunčano, posle podne naoblačenje

Poslednjeg aprilskog dana očekuje nas pretežno sunčano i toplo vreme, a posle podne promenljivo oblačno.…

3 hours ago

Pojas Gaze: U izraelskim napadima ubijeno najmanje 34.535 Palestinaca

Najmanje 47 Palestinaca je ubijeno, a 61 povrijeđeno u izraelskim napadima u Pojasu Gaze u…

3 hours ago

Vučević: Memić ostaje ministar turizma i omladine, Zukorlić ministar bez portfelja

Potpredsedniku SDP Huseinu Memiću poveren je novi četvorogodišnji ministarski mandat. On će u novoj Vladi…

4 hours ago