Udruženje ”Sevap” podelilo 800 humanitarnih paketa

Humanitarna organizacija ”Sevap” koja je osnovana pre dvegodine s ciljem pružanja adekvatne zdravstvene pomoći sugrađanima čije lečenje zavisi od eminentnih stručnjaka u Beogradu, i u vanrednim okolnostima iskazuje želju da pomogne građanima slabijeg imovnog stanja. Članovi udruženja Sevap do sada su podelili 800 humanitarnih paketa.

Solidarnost i humanost su njihova pokretačka snaga. Oni znaju da su odgovornost, disciplina i istrajnost siguran put do pobede, čak i u borbi protiv nedovoljno poznatog virusa. Oni su tu da pomognu svima kojima je pomoć potrebna i do sada su podelili preko 800 humanitarnih paketa.

”Mi smo organizacija ”Sevap”. Poznaju nas naši sugrađani koji su u Beogradu bili iz zdravstvenih razloga, gde im je bio potreban smeštaj, zdravstvena nega i drugo. Sada smo došli da pomognemo onima kojima je pomoć potrebna i u ovoj situaciji”, izjavio je ispred organizacije ”Sevap”, David Antić.

Paketi sa osnovnim životnim namirnicama i kućnom hemijom pakuju se u posebnim uslovima, a ovi mladi ljudi potrudiće se da pomoć stigne do onih kojima je najpotrebnija.

”Paketi sadrže osnovne životne namirnice, higijenska sredstva i pakovani su u dekontaminiranim uslovima. Cilj nam je da našim sugrađanima izađemo u susret u što većem broju, jer su solidarnost i humanost, naša pokretačka snaga”, kazao je Antić.

Udruženje ”Sevap” je neprofitna organizacija koja teži jačanju građanskog društva na teritoriji Sandžaka. Osnovano je s ciljem adekvatne pomoći građanima čije lečenje zavisi od eminentih beogradskih stručnjaka. I u vanrednim okulnostima njihove aktivnosti realizuju se u skladu sa propisanim merama. A glavnu poruku svojim sugrađanima da sačuvaju sebe i svoje najmilije ostajući kod kuće, ovi mladi humanitarci nam šalju na autentično pazarski način – Sedi, savi se!

S.Lj.

Podeli