Categories: DruštvoVesti

Udruženje Kraljevina Srbija: Nismo organizovali ”Četnički sabor”! Osuđujemo ispoljavanje netolerancije

Udruženje Kraljevina Srbija nije bilо organizator događaja „Četnički sabor“ u selu Riljac, održanog 20. oktobra ove godine, saopšteno je danas.

Kako se navodi u dopisu dostavljenom našoj televiziji, članovi tog Udruženja bili su gosti Sabora, i kao takvi nisu imali veze sa organizacijom pomenute manifestacije, a još manje opisanog čina.

’’Kao što se uvidom u sporni snimak može i dokazati, članovi Udruženja Kraljevina Srbija nisu ni prisustvovali ni učestvovali u guslarskom izvođenju sporne pesme, niti je sporni snimak bio objavljen na zvaničnim internet prezentacijama Udruženja’’ navodi se u dopisu i sitiče da Udruženje Kraljevina Srbija ne podržava ni jednu vrstu verske ili neke druge netolerancije, naročito jer se kao Udruženje zalaže za jednakost svih ljudi, bez obzira na njihovu versku ili nacionalnu pripadnost, te osuđuju ovaj i svaki sličan akt ispoljavanja netolerancije.

”Najdublje žalimo ukoliko je ovaj događaj izazvao nelagodnost Islamske zajednice, pogotovo ako se u obzir uzmu sve one vrednosti za koje se naše Udruženje zalaže i koje kao takve i promoviše, a to je pre svega bolji život za sve građane naše zemlje nezavisno od toga kojoj verskoj ili nacionalnoj zajednici pripadaju” navodi se u dopisu Udruženja Kraljevina Srbija iz kojeg uveravaju da ” naše prijateljstvo, saradnja i zajedničke vrednosti imaju snažne temelje”

Podsećamo, vest o  događaju, koji se 20. oktobra 2019. godine desio tokom Četničkog saboru u Riljcu, kod Trstenika, u sandžačkoj javnosti izazvao je oštre polemike i reakcije.

Na izvođenje neprimerenih stihova, kojima se vređaju verska i nacionalna osećanja Bošnjaka, te veličaju osuđeni ratni zločinci,  reagovali su brojni društveno politički činioci najoštrije ih osuđujući i zahtevajući od države njihovo sankcionisanje, a najavljene su i krivične prijave protiv učesnika u incidentu.

 

 

Senada Kalić

 

Podeli

Senada Kalic

Recent Posts

Uhapšen zbog nedozvoljenog prometa cigareta

Policija u Novom Pazaru  uhapsila je E.Č. (30) iz Tutina zbog sumnje da je izvršio…

17 hours ago

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

1 day ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

1 day ago

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

1 day ago

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

2 days ago

Međedović bez trećeg kola u Madridu

Novopazarac propustio dve set lopte u desetom gemu prvog seta.

2 days ago