Categories: Kultura

Mravko Travko i Latif Moćević za najmlađe Novopazarce

Uz Mravka Travka i Latifa Moćevića i mališani iz Novog Pazara imali su priliku da se dobro zabave, ali i mnogo toga nauče. Koncert sarajevskog umetničkog para  u Novom Pazaru, u okviru manifestacije ”Poslanik u mom srcu”, organizovalo je Udruženje ”Svetionik”, uz podršku Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Grada Novog Pazara, novopazarskog Kulturnog centra, ali i ustanova kulture iz Sjenice i Tutina.

U koncertu zabavnog i edukativnog karaktera uživali su prvaci i predškolci, koji nastavu pohađaju na bosanskom jeziku. Osim podsećanja na značaj maternjeg jezika, mališani su kroz pesmu i ples naučili da postoji i gestovni govor. Uz sećanje na božijeg poslanika Muahemeda s.a.v.s. primili su najlepše poruke ljubavi, vere, zahvalnosti, ali i naučili neka pravila lepog ponašanja.

”Udruženje Svetionik nastavlja sa aktivnostima koje su u okviru manifestacije ”Poslanik u mom srcu”. Juče smo imali fenomenalan koncert u Sjenici, danas još jedan u Novom Pazaru. Riječ je o dječijem kocertu, a glavni akteri su Latif i Mravko Travko, ekipa iz Sarajeva, koji su zabvljali djecu, učili ih porukama ljubavi, drugarstva, a sve u cilju podsjećanja na božijeg poslanika Muhameda s.a.v.s. Ovo je samo jedna od aktivnosti u okviru manifestacije ”Poslanik u mom srcu”, rekla je, u ime organizatora iz Udruženja ”Svetionik”, Nusreta Brunčević.

Nakon Sjenice i Novog Pazara ovakav koncert u okviru manifestacije ”Poslanik u mom srcu”, održaće se i u Rožaju i uTutinu.

S.Lj.

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Memić: Pred Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za Sandžak

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, kazao je da su pred novom Vladom Srbije brojni…

9 hours ago

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

22 hours ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

22 hours ago

SDPS: Podržavamo izbor vlade, obezbeđuje ravnomerni regionalni razvoj

Zamenik predsednika poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac istakao je dana u Skupštini Srbije…

22 hours ago

Murić pokorila Oderco, Ćatović treći

Saima Murić pobedila na Evropskoj juniorskoj uličnoj trci u Odercu, dok je Aldin Ćatović zauzeo…

1 day ago

Novi Pazar – Javor 1:0

Jedini gol postigao je Nikola Srećković u 60. minutu.

2 days ago