Categories: DruštvoVesti

Seoski turizam kao perspektiva poljoprivrednih gazdinstava

Novi Pazar je ekonomski, trgovački kulturni i sportski centar Sandžaka. Oduvek je je važio za izuzetno zanimljivu turističku destinaciju, a u poslednje vreme predstavlja i odličnu destinaciju za razvoj seoskog turizma, za šta ima itekako velike potencijale. Perspektivu u ovoj poljoprivrednoj grani vide i poljoprivrednici sjeničkog kraja.

Diplpmirani inženjer iz  stočarstva iz Poljoprivredne savetodavne stručne službe Safet Vesnić objašnjava da je na području Novog Pazara registrovano  oko 3000 poljoprivrednih gazdinstava i pored osnovne delatnosti kojima se bave, seoski turizam predstavlja dobru osnovu za proširenje aktivnosti na gazdinstvima gde mogu prihvatiti goste, kao i da prodaju svoje poljoprivredne proizvode.

Meštani sela u sjeničkoj opštini ističu da je za razvoj seoskog turizma potrebno više ulaganja, ali vide perpektivu i u ovoj poljoprivrednoj grani. Kako kažu , Pešterska visoravan poseduje prirodne lepote , koja nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Iz Poljoprivredne savetodavne stručne službe Safet Vesnić je u Dugoj Poljani održao predavanje poljoprivrednicima, koji su informisani o higijeni muze krava i proizvodnji kvalitetnog i mikrobiološki ispravnog mleka, jer će se uskoro mleko plaćati na osnovu broja mikroorganizama i broja somatskih ćelija u mililitru mleka. U Draževiću Vesnić je obišao Udruženje poljoprivrednika gde ih je savetovao o pravilnoj  Ishrani krava u zimskom periodu.

Podeli

Sajma Drazanin

Recent Posts

Memić: Pred Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za Sandžak

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, kazao je da su pred novom Vladom Srbije brojni…

9 hours ago

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

22 hours ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

22 hours ago

SDPS: Podržavamo izbor vlade, obezbeđuje ravnomerni regionalni razvoj

Zamenik predsednika poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac istakao je dana u Skupštini Srbije…

22 hours ago

Murić pokorila Oderco, Ćatović treći

Saima Murić pobedila na Evropskoj juniorskoj uličnoj trci u Odercu, dok je Aldin Ćatović zauzeo…

1 day ago

Novi Pazar – Javor 1:0

Jedini gol postigao je Nikola Srećković u 60. minutu.

2 days ago