Categories: Društvo

Novi Pazar u dijalogu

U okviru projekta ”Novi Pazar u dijalogu”, koji je podržan od strane Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Grada Novog Pazara, u Centru za decu i mlade ”Duga” priređen je svečani koktel za mlade iz Beograda i Novog Sada, koji će narednog vikenda boraviti u ovom gradu. Nakon koktela održana je i internacionalna sesija na temu ”Youth for peace”.

Novi Pazar ponovo u dijalogu. U ovoj sesiji sa Beogradom i Lisabonom. Ponovno pokretanje dijalog kafea bio je povod za ovu svečanost, koja je priređena i za mlade goste, iz Beograda i Novog Sada, kao i predstavnike partnerskih organizacija.

”Trudili smo se sve ove godine da budemo ravnopravni sagovornici svojim kolegama iz sveta. Imali smo sreću da za ovaj projekat dobijemo podršku Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Grada Novog Pazara, jer je prepoznat kao značajan za afirmaciju Novog Pazara, kao mehanizam njegove kulturne i turističke promocije”, rekla je direktorka Centra ”Duga” Fatima Durović.

Goste je pozdravio i predsednik Udruženja za Ujedinjene nacije Srbije koje je koordinator projekta Mreža dijalog kafea u Srbiji Milorad Kondić. On je izrazio zadovoljstvo zbog nastavka i daljeg razvoja saradnje sa Dijalog kafeom iz Novog Pazara.

Događaju su prisustvovali i predstavnici novopazarske kancelarije Misije OEBS-a u Srbiji, Kancelarije za mlade, kao i Gradske uprave.

”Mi smo 2015.godine, uz pomoć UNDP-a Japana i Turske otvorili ovaj Dijalog kafe. Moram da kažem da sam u početku bio skeptičan kada je u pitanju ovakav koncept, da mali Novi Pazar treba da se poveže sa velikim gradovima Evrope i sveta. Ali očigledno da ove nove generacije, rođene u 21. veku nemaju problem daljine, da sve zavisi od brzine neta i da oni u sekundi mogu da stignu na drugi kraj planete. Tada uvidite da sve ovo ima itekako smisla i značaja”, rekao je član Gradskog veća Novog Pazara, Mirsad Jusufović.

Novi Pazar će narednog vikenda biti domaćin karavanu mladih iz Beograda i Novog Sada. Gosti će imati priliku da se upoznaju sa znamenitostima ovog grada, da posete nešto od kulturnih programa i sadržaja, i ono najbitnije, da vode dijalog sa svojim vršnjacima iz namlađeg grada u Evropi.

S.Lj.

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

12 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

19 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

19 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

19 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

19 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

19 hours ago