Categories: Zanimljivosti

PAMTIMO JE PO ULOZI U ‘ĐEKNI’

Čuvena glumica živjela život kao iz bajke, a onda se sve promijenilo…

Mnogi od vas pamte čuvenu glumicu Vesnu Pećanac po ulogama u kultnim filmovima “Đekna još nije umrla, a ka’ će ne znamo”.

Glumica je ostavila traga i u pozorištu i na televiziji. Ono što je zanimljivo jeste da je mnoge filmove, u kojima je igrala, režirao njen pokojni suprug, legendarni Živko Nikolić, a rijetko je ostvarenje koje je on radio, a da ona nije u njemu glumila.

Vesna je rođena u Ljubljani, 18. juna 1947. godine, a glumu je upisala zbog oca. Naime, on je bio vojnik koji nije imao sina da mu ostavi u nasljedstvo svoje oružje, te je nju zvao “sine” i nije joj dozvoljavao da nosi haljine i štikle. Zato je, kako je sama rekla, upisala glumu “da bi se nanosala lijepih haljina”. Ipak, to joj se nije ostvarilo.

– Ni na filmu ni u pozorištu nisam se nanosala lijepih haljina. Sve lijepe haljine bile su rezervisane za Tanju Bošković, ja sam opet igrala čvrknute uloge, ali meni drage – rekla je Vesna jednom prilikom.

Sa slavnim rediteljem se upoznala pet godina pošto je došla u “Atelje 212” i uvijek je isticala da je sa njim živjela kao u bajci. Dobili su dvojicu sinova, a sada Vesna ima i unuka.

Početkom novog milenijuma, njen život se potpuno promijenio. Nije mogla više da igra i zatražila je penziju, koja je bila toliko mala da nije mogla da pokrije sve njihove troškove. Godine 2001. Živko Nikolić je preminuo u Crnoj Gori, a ona se tada sa sinovima vratila u Beograd zbog njihovog školovanja. Vesna se nakon toga razboljela i otišla u prihvatilište, piše Pink.rs. Ipak, o teškim vremenima ne želi da govori, već se samo sjeća lijepih trenutaka iz svog života.

(Expresstabloid/GG)

Podeli

Galib Gicic

Recent Posts

Memić: Pred Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za Sandžak

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, kazao je da su pred novom Vladom Srbije brojni…

2 hours ago

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

15 hours ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

15 hours ago

SDPS: Podržavamo izbor vlade, obezbeđuje ravnomerni regionalni razvoj

Zamenik predsednika poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac istakao je dana u Skupštini Srbije…

15 hours ago

Murić pokorila Oderco, Ćatović treći

Saima Murić pobedila na Evropskoj juniorskoj uličnoj trci u Odercu, dok je Aldin Ćatović zauzeo…

1 day ago

Novi Pazar – Javor 1:0

Jedini gol postigao je Nikola Srećković u 60. minutu.

1 day ago