PAMTIMO JE PO ULOZI U ‘ĐEKNI’

Čuvena glumica živjela život kao iz bajke, a onda se sve promijenilo…

Mnogi od vas pamte čuvenu glumicu Vesnu Pećanac po ulogama u kultnim filmovima “Đekna još nije umrla, a ka’ će ne znamo”.

Glumica je ostavila traga i u pozorištu i na televiziji. Ono što je zanimljivo jeste da je mnoge filmove, u kojima je igrala, režirao njen pokojni suprug, legendarni Živko Nikolić, a rijetko je ostvarenje koje je on radio, a da ona nije u njemu glumila.

Vesna je rođena u Ljubljani, 18. juna 1947. godine, a glumu je upisala zbog oca. Naime, on je bio vojnik koji nije imao sina da mu ostavi u nasljedstvo svoje oružje, te je nju zvao “sine” i nije joj dozvoljavao da nosi haljine i štikle. Zato je, kako je sama rekla, upisala glumu “da bi se nanosala lijepih haljina”. Ipak, to joj se nije ostvarilo.

– Ni na filmu ni u pozorištu nisam se nanosala lijepih haljina. Sve lijepe haljine bile su rezervisane za Tanju Bošković, ja sam opet igrala čvrknute uloge, ali meni drage – rekla je Vesna jednom prilikom.

Sa slavnim rediteljem se upoznala pet godina pošto je došla u “Atelje 212” i uvijek je isticala da je sa njim živjela kao u bajci. Dobili su dvojicu sinova, a sada Vesna ima i unuka.

Početkom novog milenijuma, njen život se potpuno promijenio. Nije mogla više da igra i zatražila je penziju, koja je bila toliko mala da nije mogla da pokrije sve njihove troškove. Godine 2001. Živko Nikolić je preminuo u Crnoj Gori, a ona se tada sa sinovima vratila u Beograd zbog njihovog školovanja. Vesna se nakon toga razboljela i otišla u prihvatilište, piše Pink.rs. Ipak, o teškim vremenima ne želi da govori, već se samo sjeća lijepih trenutaka iz svog života.

(Expresstabloid/GG)

Podeli