Categories: Društvo

Nedeljković: Novi Pazar ponovo na listi prioriteta

Nemili događaj, kada se pre desetak dana obrušio plafon u jednoj od učionica u vrtiću Naše dete, vratio je Novi Pazar na listu prioriteta, kada je u pitanju izgradnja novih objekata – rekla je pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Vesna Nedeljković, koja je danas posetila i Predškolsku ustanovu ”Mladost”. Ona je najavila da će se u Novom Pazaru ubrzo graditi novi objekat za smeštaj dece i naglasila da sanacija postojećeg objekta treba da se obavi na najbolji mogući način, jer, kako je kazala, bezbednost dece je na prvom mestu.

”Što se tiče pravovremene reakcije zaposlenih u lokalnoj samoupravi i gradonačelnika Nihata Biševca, imam samo reči hvale. Mi smo u pregovorima da se sanacija izvrši što pre. Stručnjaci treba da kažu svoj sud o tome koliko je bezbedno kada se sve uradi. Na prvom mestu nam je bezbednost dece”, kazala je Nedeljković. Ona je naglasila da je Novi Pazar postao prioritet odlukom ministra Šarčevića i premijerke Brnabić, te da će se novi objekat graditi iz kredita Svetske banke. Kada su u pitanju konkretni rokovi izgradnje, Nedeljković je rekla da će to preciznije biti definisano za nekoliko dana kada bi u Novi Pazar trebalo da dođe pomoćnica ministra prosvete zadužena za investicije.

”S obzirom na kapacitete, uslove i starost objekata u kojima naša deca borave, vest o izgradnji novog objekta većeg kapaciteta i u skladu sa svetskim standardima, veoma je značajna za Grad Novi Pazar”, ocenio je gradonačelnik Nihat Biševac.

”Mi smo projekat uradili. Kapacitet postojećeg objekta je 6 učionica, a novi objekat će imati 16. Osim povećanja kapaciteta to će unaprediti uslove za boravak naših najmlađih sugrađana, na zadovoljstvo njihovih roditelja, osoblja vrtića i naše lokalne samouprave čiji je primarni zadatak i cilj da stvara što bolje uslove za boravak naše dece, kako u predškolskim tako i školskim objektima”, kazao je Biševac.

Direktorka Predškolske ustanove ”Mladost” Sabina Hoćanin kaže da je sanacija objekta počela odmah nakon nemilog događaja od pre desetak dana, kada su deca prebačena u objekat Mladost.

”Iz tri radne sobe, koje su po nalogu građevinske inspekcije ocenjene kao nebezbedne, decu smo izmestili u objekat Mladost. Tamo deca već deseti dan borave. Sve je dobro organizovano, nemamo nikakvih problema i roditelji su zadovoljni”, rekla je Hoćanin, naglasivši da je bezbednost dece na prvom mestu.

Osim već izvesne izgradnje Novog objekta Naše dete, u saradnji sa agencijom Tika gradiće se i objekat Mladost u blizini Rekreacionog centra, a kako se najavljuje, od septembra se otvara i novi objekat Čarolija na Šestovu.

S.Lj.

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

17 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

24 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

24 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

24 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

1 day ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

1 day ago