Društvo

Nedeljković: Novi Pazar ponovo na listi prioriteta

Nemili događaj, kada se pre desetak dana obrušio plafon u jednoj od učionica u vrtiću Naše dete, vratio je Novi Pazar na listu prioriteta, kada je u pitanju izgradnja novih objekata – rekla je pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Vesna Nedeljković, koja je danas posetila i Predškolsku ustanovu ”Mladost”. Ona je najavila da će se u Novom Pazaru ubrzo graditi novi objekat za smeštaj dece i naglasila da sanacija postojećeg objekta treba da se obavi na najbolji mogući način, jer, kako je kazala, bezbednost dece je na prvom mestu.

”Što se tiče pravovremene reakcije zaposlenih u lokalnoj samoupravi i gradonačelnika Nihata Biševca, imam samo reči hvale. Mi smo u pregovorima da se sanacija izvrši što pre. Stručnjaci treba da kažu svoj sud o tome koliko je bezbedno kada se sve uradi. Na prvom mestu nam je bezbednost dece”, kazala je Nedeljković. Ona je naglasila da je Novi Pazar postao prioritet odlukom ministra Šarčevića i premijerke Brnabić, te da će se novi objekat graditi iz kredita Svetske banke. Kada su u pitanju konkretni rokovi izgradnje, Nedeljković je rekla da će to preciznije biti definisano za nekoliko dana kada bi u Novi Pazar trebalo da dođe pomoćnica ministra prosvete zadužena za investicije.

”S obzirom na kapacitete, uslove i starost objekata u kojima naša deca borave, vest o izgradnji novog objekta većeg kapaciteta i u skladu sa svetskim standardima, veoma je značajna za Grad Novi Pazar”, ocenio je gradonačelnik Nihat Biševac.

”Mi smo projekat uradili. Kapacitet postojećeg objekta je 6 učionica, a novi objekat će imati 16. Osim povećanja kapaciteta to će unaprediti uslove za boravak naših najmlađih sugrađana, na zadovoljstvo njihovih roditelja, osoblja vrtića i naše lokalne samouprave čiji je primarni zadatak i cilj da stvara što bolje uslove za boravak naše dece, kako u predškolskim tako i školskim objektima”, kazao je Biševac.

Direktorka Predškolske ustanove ”Mladost” Sabina Hoćanin kaže da je sanacija objekta počela odmah nakon nemilog događaja od pre desetak dana, kada su deca prebačena u objekat Mladost.

”Iz tri radne sobe, koje su po nalogu građevinske inspekcije ocenjene kao nebezbedne, decu smo izmestili u objekat Mladost. Tamo deca već deseti dan borave. Sve je dobro organizovano, nemamo nikakvih problema i roditelji su zadovoljni”, rekla je Hoćanin, naglasivši da je bezbednost dece na prvom mestu.

Osim već izvesne izgradnje Novog objekta Naše dete, u saradnji sa agencijom Tika gradiće se i objekat Mladost u blizini Rekreacionog centra, a kako se najavljuje, od septembra se otvara i novi objekat Čarolija na Šestovu.

S.Lj.

Podeli