Categories: DruštvoKultura

Projekcijom filma “Valter brani Sarajevo” svečano otvorena nova 3D filmska sala

U Novom Pazaru svečano je otvorena nova, digitalna 3D bioskopska sala, koja posjeduje najsavremeniju opremu za projekcije.  Ljubitelji filma uživali su u digitalizovanom izdanju filma “Valter brani Sarajevo“, koji je okupio različite generacije gledalaca u sali, a prve zvuke i scene prisutni su pozdravili gromoglasnim aplauzom.

Na otvarnju je govorio ministar kulture, Vladan Vukosavljević, koji je najprije obišao Gradsku upravu, ali i novopazarsku Galeriju, Kulturni centar Novi Pazar gdje se upoznao sa kulturnim programom, projektima i ulaganjima Grada u kulturu.

Oprema koja uključuje posebno ozvučenje i laserski projektor dobijeni su zahvaljujući Gradu Novom Pazaru, Ministarstvu kulture i informisanja Republike Srbije i Filmskom centru, tako da će Novi Pazar od sada imati redovan filmski program što su svi u ovom gradu sa nestrpljenjem iščekivali.

” Vidjeli smo rezultate rada i pregnuća aktivnih ljudi koji se ovdje bave kulturom. Vidjeli smo atmosferu koju u oblasti kulture podstiče gradonačelnik Biševac sa svojim saradnicima. To je jedan nesvakidašnji rezultat njihovg rada i zalaganja. Ministarstvo je pomoglo finansijskim sredstvima konkretno ovaj projekat u poslednje dvije godine, sa nekih 11 miliona dinara, a pomažemo i projekte iz oblasti kulturnog nasleđa, i preko zavoda i direktno. Ovo je rezultat uspješnog nastupa Novog Pazara na konkursu “Gradovi u fokusu“. Najveće zasluge za sve pripadaju lokalnoj zajednici koja nesumnjivo ulaže velike napore u razvoj kulturnog života i mi smo prezadovoljni što imamo sa kim da sarađujemo“, rekao je ministar Vukosavljević.

“ Mi smo zahvaljujući saradnji sa Filmskim centrom Sarajevo napravili nešto što podsjeća na bivšu Jugoslaviju. Htjeli smo da se mladi upoznaju, a da se starija generacija podsjeti na antifašističku borbu,  ali i na dojane domaćeg filma, glumce koji nisu sada među živima. Sa ovim filmom smo otvorili bioskop, a već od 25. aprila ćemo imati raznoliku publiku “, rekao  je direktor Kulturnog centra, Husein Memić.

” Veoma nam je drago što nas je obišao minsitar Vukosavljević i ovo je prvi put, posle više decenija, da nas obiđe jedan ministar kulture. Grad zaista ima šta da pokaže kada su u pitanju kulturni događaji. Novi Pazar je grad koji sigurno procentualno najviše iz budžeta izdvaja za kulturu. Znamo koji je značaj kulture i sigurno ćemo u narednom periodu još više izdvajati“ rekao je gradnačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac.

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Memić: Pred Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za Sandžak

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, kazao je da su pred novom Vladom Srbije brojni…

10 hours ago

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

24 hours ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

24 hours ago

SDPS: Podržavamo izbor vlade, obezbeđuje ravnomerni regionalni razvoj

Zamenik predsednika poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac istakao je dana u Skupštini Srbije…

24 hours ago

Murić pokorila Oderco, Ćatović treći

Saima Murić pobedila na Evropskoj juniorskoj uličnoj trci u Odercu, dok je Aldin Ćatović zauzeo…

1 day ago

Novi Pazar – Javor 1:0

Jedini gol postigao je Nikola Srećković u 60. minutu.

2 days ago