Categories: DruštvoVesti

Počeo sa radom SMS servis Elektronske pisarnice

U okviru Elektronske pisarnice u Gradskoj upravi Novi Pazar sa radom je počeo sms servis za građane. Preko njega, građani će moći da provere status svog predmeta, a preko sms poruke dobiće i informaciju kada je njihov predmet gotov i gdje mogu da ga preuzmu. Podsjetimo, za rad e-uprave koja uključuje i Elektronsku pisarnicu grad Novi Pazar nedavno je dobio priznanje od Nacionalne alijanse za lokalni razvoj i Stalne konferencije gradova i opština.

Elektronska pisarnica dostupna je na zvaničnom sajtu grada Novog Pazara www.novipazar.rs kao i na adresi ezahtevi.novipazar.rs.

Elektronska pisarnica je zasnovana na modelima administrativnih postupaka koje je pripremila Stalna konferencija gradova i opština u saradnji sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Građani na portalu Elektronske pisarnice mogu pronaći sve potrebne informacije o podnesku koje mogu uputiti Gradskoj upravi za izvorne i poverene poslove.

Potrebno je da se građani registruju na portalu Elektronske pisarnice i podnesu zahtjev elektronskim putem Gradskoj upravi, tako će građani imati sve na svom profile. Jedan od načina je da građani preuzmu obrazac popune ga i predaju na šalteru Uslužnog centra. Građani će tada dobiti i jedinstvenu šifru koju će ukucati na portalu Elektronske pisarnice, te tako u svakom momentu moći da provjere status predmeta.

Iste informacije građani mogu dobiti i putem sms poruke, u svakom momentu znaće kom službeniku je dodjeljen predmet, da li je potrebna dopuna sa određenim dokumentima i da li je predmet završen. Kada građani završe sa određenim predmetom oni se slanjem sms-a mogu odjaviti sa servisa.

Podsjetimo, odlukom Komisije za izbor najbolje prakse u oblasti primjene principa dobre uprave na lokalnom nivou namenjenih jedinicama lokalne samouprave koje su u 2018. godini najviše doprinjele razvoju i primjeni principa dobre uprave na svojoj teritoriji, Novi Pazar je dobio prvu nagradu u oblasti “Efikasnost i djelotvornost”. Ova narada dodjeljena je Novom Pazaru za uvođenje elektornske pisarnice koja omogućava građanima djelotvornije i efikasnije pružanje usuga. Iz Gradske uprave kažu da je e-pisarnica samo početni korak u razvijanju što kvalitetnijih ulsuga prema građanima i odgovaranju na njihove potrebe.

A. Ni.

 

Podeli

N N

Recent Posts

Gaza: Od 7. okrobra 2023. godine ubijeno 34.622 Palestinaca

Najmanje 26 Palestinaca je ubijeno, a 51 je povrijeđen u izraelskim napadima u Pojasu Gaze…

10 hours ago

Obilježena godišnjica masovnog ubistva učenika beogradskoj školi “Vladislav Ribnikar”

Godinu dana prošlo je od kako je učenik beogradske Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" K. K.…

11 hours ago

Traga se za pljačkašima kazina

Policija u Novom Pazaru traga za počiniocima koji su u novopazarskom naselju Selakovac iz jednog…

11 hours ago

Memić: Pred Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za Sandžak

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, kazao je da su pred novom Vladom Srbije brojni…

1 day ago

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

2 days ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

2 days ago