Categories: DruštvoVesti

Nova mehanizacija i oprema za poljoprivrednike

 Prema programu rada Stručne poljoprivredne savetodavne službe , Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja i lokalne samouprave, organizovani su skupovi u svim poljoprivrednim centrima. U svim centrima održani su sastanci sa svim predsednicima poljoprivrednih centara i članovima upravnih odbora gde se razgovaralo uglavnom o realizaciji programa iz prethodne godine. Najviše reči bilo je o značaju upotrebe poljoprivredne mehanizacije i rasporedu budžetskog novca za 2019.godinu.

Sastanci sa predstavnicima poljoprivrednih centara Požega, Deževa i Trnava već su održani i na njima su dogovoreni detalji o nabavci i upotrebi postojeće poljoprivredne mehanizacije kao i o nabavci nove. “Ono što je bilo od velikog značaja jeste dogovor oko raspodele budžetskih sredstava za 2019.godinu , za nabavku potrebne mehanizacije i o značaju upotrebe iste”, kazao je predsednik Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja Ismet Sajtarić i najavio posetu poljoprivrednicima Lukara za četvrtak.

Inženjer ratarstva i povrtarsta Smail Ejupović kaže da Poljoprivredna stručna savetodavna služba u saradnji sa Međuopštinskom unijom poljoprivrednika se trudi da nabavi što bolju i noviju mehanizaciju koja će dati najbolje rezultate i pomoći ekonomsku moć poljoprivrednika.

Poljoprivrednici Radovan Ristović  iz sela Brestovo i  Samir Ibrahimović iz sela Cvijetnje kažu da su ovakvi sastanci veoma značajni za njih jer se na njima od stručnih ljudi iz oblasti poljoprivrede može saznati dosta korisnih stvari o upotrebi  i značaju mehanizacije, da se na lakši način može doći do nje i da se na taj način lakše radi.

“Pored programa nabavke opreme i mehanizacije nastavićemo i sa programom kupovine creva za dovod vode gde će se nastaviti podela creva poljoprivrednicima” , najavio je Sajtarić. On je rekao da je do sada podeljeno 43.500 metera creva i to je pokazalo dobre rezultate jer je obezbeđeno dovoljno vode za zasade malina i voćnjaka .

 

B.V.

Podeli

Biljana Veljovic

Recent Posts

Prioritet nove vlade je dalji rast privrede, prosečna zarada do kraja 2025. godine biće 1.000 evra

Ministar finansija Siniša Mali rekao je danas da je Srbija u periodu od 2018. do…

1 hour ago

Gaza: Od 7. okrobra 2023. godine ubijeno 34.622 Palestinaca

Najmanje 26 Palestinaca je ubijeno, a 51 je povrijeđen u izraelskim napadima u Pojasu Gaze…

19 hours ago

Obilježena godišnjica masovnog ubistva učenika beogradskoj školi “Vladislav Ribnikar”

Godinu dana prošlo je od kako je učenik beogradske Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" K. K.…

19 hours ago

Traga se za pljačkašima kazina

Policija u Novom Pazaru traga za počiniocima koji su u novopazarskom naselju Selakovac iz jednog…

20 hours ago

Memić: Pred Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za Sandžak

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, kazao je da su pred novom Vladom Srbije brojni…

2 days ago

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

2 days ago