Categories: Društvo

UPOZORENJE!!! Halal “Zlatiborac” u proizvode stavlja otpad koji ni PSI ne jedu

Salame, kobasice i viršle kompanije “Zlatiborac”, kojoj je Zukorlićeva Islamska zajednica izdala HALAL certifikat, sadrže veliku količinu mljevenih kostiju prepunih teških metala, antibiotika i hormona jer su napravljene od mašinski separatisanog mesa (MSM), pišu srbijanski mediji.

Samo tokom prošle godine “Zlatiborac” je uvezao više od 500.000 kilograma mesa MSM-A. Taj takozvani mesni otpad u Evropskoj uniji se ne stavlja čak ni u hranu za pse i mačke.

Tako da pod žigom HALALA, koju je Agencija za halal standard izdala Zlatiborcu, muslimani a i drugi građani jedu otpad i otrov koji se u zemljama EU ne stavlja ni u hranu za mačke i pse.

Kako srbijanski “Alo!“ nezvanično saznaje iz Uprave carine, “Zlatiborac“ je u periodu od godinu dana uvezao 550.243 kilograma pilećeg MSMA. Toj kompaniji, jednom od najpoznatijih proizvođača suhomesnatih proizvoda u Srbiji, uvoz takvog mesa najlošije kategorije i te kako se isplati, jer ga nabavljaju po daleko nižim cijenama nego što plaćaju meso nešto boljeg kvaliteta. I to nije sve. To meso onda prerađuju, dodaju ga viršlama, salama i kobasicama i prodaju po višestruko višim cijenama.

Zlatiborac je u periodu od godinu dana uvezao 550.243 kilograma pilećeg MSM-Ahormona, leđa, i drugo. Dok je u zapadnim zemljama odavno zabranjeno da se takva smesa koristi u proizvodima namenjenim ljudskoj ishrani, u Srbiji se jede najveće smeće od mesa, i to upravo zahvaljujući “Zlatiborcu”, ali i drugim proizvođačima suhomesnatih proizvoda koji uvoze MSM, o kojima će “Alo!” narednih dana pisati. Inače, u zemljama EU je zabranjeno dodavati MSM i hrani za mačke i pse, iako je to ranije bila praksa.

Izvor: Sandžačke

Podeli

Galib Gicic

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

7 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

14 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

14 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

14 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

14 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

14 hours ago