Categories: DruštvoVesti

Posao za najbolje u Opštoj bolnici

Direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru dr Meho Mahmutović potpisao je danas ugovor o radu za prijem u radni odnos mlade doktorke Selmine Nicević.  Sa prosekom 9,86 Selmina Nicević jedna je od 50 najboljih diplomaca Medicinskog fakulteta, kojima je u decembru, u Palati ”Srbija” predsednik Aleksandar Vučić uručio rešenja za prijem u radni odnos u zdravstvenim ustanovama u zemlji.

Za Opštu bolnicu u Novom Pazaru, kao i druge zdravstvene ustanove u Srbiji radna 2019.godina počela je prijemom u radni odnost najboljih diplomaca Medicinskog fakulteta sa različitih univerziteta. Jedna od takvih je Selmina Nicević, koja će raditi na Odeljenju neurologije u novopazarskoj Opštoj bolnici. Ona bi, kako najavljuje direktor novopazarske bolnice dr Meho Mahmutović, na prvom konkursu trebalo da dobije i specijalizaciju.

Kao diplomac Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, sa prosekom 9,86 doktorka Selmina Nicević ovakvu ponudu je zasluženo mogla očekivati, a to je i doprinelo da svoje znanje upotrebljava i usavršava u svojoj zemlji i svom gradu. Ona je zahvalila Ministarstvu zdravlja i doktoru Mehu Mahmutoviću, što joj je pružena prilika da ostane, radi i usavršava se u svojoj zemlji.

Po oceni direktora Opšte bolnice dr Meha Mahmutovića inicijativa Ministarstva zdravlja o prijemu u radni odnos najboljih diplomaca dajedobre rezultate. On je podsetio da je u junu prošle godine primljeno 100 najboljih diplomaca, te da je

”Mi imamo veliku korist što imamo mnogo dobre studente, lekare koji završe medicinu, i Opšta bolnica će biti mesto gde će se ti lekari moći zaposliti”, kazao je Mahmutović. Istakao je da je 36 lekara iz Opšte bolnice trenutno na specijalizaciji.

S.Lj.

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Masters u Rimu: Međedović u glavnom žrebu

Novopazarac u finalu kvalifikacija u dva seta (6:1, 6:4) savladao Džefrija Džona Vulfa iz SAD.

2 hours ago

Počela antikorupcijska obuka u Novom Pazaru

Predstavnici Instituta za istraživanje korupcije “Kareja“ iz Pančeva i novopazarske nevladine organizacije Urban-in organizovali su…

2 hours ago

IMT – Novi Pazar 0:1

Jedini gol postigao je Nikola Karaklajić u devetom minutu.

2 hours ago

Na maturu bez automobila

Za učenike završnih razreda srednjih škola u Novom Pazaru u dvorani Kulturnog centra u toku…

3 hours ago

Deset pesnika u užem izboru za dodelu nagrade “Ismet Rebronja”

Narodna biblioteka “Dositej Obradović” iz Novog Pazara odabrala je 10 autora zbirki pesama u uži…

3 hours ago

Numanović: Bošnjačko jedinstvo na zdravim osnovama

"Predsednik SPP-a Usame Zukorlić će kroz svoju ministarsku poziciju nastaviti delovanje u skladu sa programom…

3 hours ago