Categories: Društvo

Đerlek: Unapredjenje poslovnog okruženja osnov za uspešnu konkuretnost privrednih subjekata i preduzetnika

Na Kopaoniku je u toku Medjunarodni naučno stručni skup “Sistem kvaliteta – uslov za uspešno poslovanje i konkurentost” uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, ministarstva privrede, prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Unije poslodavaca Srbije. Na otvaranju današnjeg programa prisutnima se obratio pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Mirsad Đerlek koji je istakao da je cilj ministarstva promocija kvaliteta u smislu da su potrošači ti koji direktno mogu da utiču na profitabilnost preduzeća ocenjujući kvalitet proizvoda i usluga. Grad Novi Pazar predstavljali su pomoćnik gradonačelnika Ermin Đerlek i član Gradskog veća Ervin Čašić.

“Zadatak ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija jeste unapredjenje poslovnog okruženja i ambijenta kao osnov za uspešnu konkurentnost privrednih subjekata i preduzetnika” – rekao je izmedju ostalog na otvaranju naučnog skupa na Kopaoniku pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Mirsad Đerlek.

Predsednik Asocijacije za kvalitet i standardizaciju Srbije Zoran Punoševac istakao je značaj skupa koji ove godine slavi dve decenije održavanja pa će na njemu biti predstavljeno 99 naučnih radova i veliki bron inetresantnih prezentacija.

U okviru pomenute medjunarodne konferencije održane su i Nacionalna konferencija o kvalitetu Srbije, nacionalna konferencija o kvalitetu Bosne i Hercegovine kao i brojna stručna savetovanja.

K.R.

 

Podeli

Katarina Radovic

Recent Posts

Železničar – Novi Pazar 3:1

Gol za Novi Pazar postigao je Mihajlo Petković u 45. minutu.

17 hours ago

Da li srebro može skinuti zlato sa trona? Cena ovog plemenitog metala najveća u poslednjih 10 godina – i nastavlja rasti

Trend rasta cene zlata na svetskim berzama prati i trend rasta cene srebra. Cena zlata…

23 hours ago

Zaključen birački spisak za predstojeće izbore

Jedinstveni birački spisak za predstojeće lokalne izbore zakazane za 2. jun 2024. godine zaključen je…

23 hours ago

Katarski ministar dobitnik priznanja “Husein paša Boljanić”

Drugog dana zvanične posjete Islamskoj zajednici u Crnoj Gori, katarski ministar za vakufe i islamska…

24 hours ago

STOMAČNI VIRUS HARA SRBIJOM Ovo su simptomi, faze i savet lekara za oporavak: “Za ovom hranim svi posegnu, ali baš to TREBA IZBEGAVATI”

Osećaj netrpeljivosti u stomaku praćeno povraćanjem, mučninom, malaksalošću, a mogućom i temperaturom tegobe su na…

24 hours ago

Pred nama topao i sunčan dan do 28°C: Sutra nova promena vremena

Prvog dana vikenda očekuje nas sunčano i suvo vreme, a najviša temperatura iznosiće 28 stepeni.…

24 hours ago