Categories: Sport

Elzan, Amra i Haris na Krosu Balkana u Botošaniju

Atletičari Novog Pazara, juniori Elzan Bibić i Amra Terzić, te mlađi senior Haris Ajdarević, pobedama na Prvenstvu Srbije u krosu izborili su mesto u reprezentaciji Srbije, koju 4. novembra očekuje Kros Balkana u rumunskom Botošaniju.

“Imali smo odlične nastupe i na krosevima RTS-a u Zaječaru, Rekovcu i Šapcu. Ahmed Hasanović, Samed Hadžić, Vanja Petrović, Džemal Hasanović, Vahid Gicić i Bibić u svojim starosnim kategorijama pobedili na svakom od tri krosa RTS-a. U seniorskom uzrastu, Bibić je slavio na tri, Amra Terzić na prvom, a Teodora Simović na drugom i trećem krosu. Osim toga, Bibić i Simović ukupni su pobednici kod seniora”, podsetio je trener Rifat Zilkić.

Na državnom kros prvenstvu u Pančevu, Pazarci su osvojili osam zlatnih i bronzanu medalju. Haris Ajdarević slavio je kod mlađih seniora, Bibić je bio najbolji stariji junior, a Amra Terzić mlađa juniorka.

“Nastup u Botošaniju je dobra provera pred Evropski kros šampionat u Tilburgu. Posle toga uslediće i pripreme u Ulcinju, gde ćemo pokušati da maksimalno podignemo formu”, kazao je Bibić.

Džemal Hasanović je prvak države u konkurenciji mlađih pionira, a petoplasirani Vahid Gicić i Samed Hadžić na osmoj poziciji doprineli su ekipnom trijumfu Pazaraca.

“Zadovoljan sam rezultatima na poslednjim krosevima, kao i sezonom na stazi tokom koje sam rušio državne rekorde na 2.000 i 3.000 metara. Očekujem da tako nastavim i kao stariji pionir”, naveo je Hasanović.

Saima Murić najbolja je u Srbiji u uzrastu mlađih pionirki, gde je Novi Pazar stigao do ekipnog zlata zahvaljujući i trećem mestu Mejre Mehmedović, te petom Lenke Nikolić.

“Imala sam sjajnu, a popravila sam i državni rekord na 3.000 metara. I na krosevima sam ostvarila odlične rezultate. Treneri se dosta trude oko nas i hvala im na tome”, rekla je Murić.

Kolekciju zlatnih medalja atletičara Novog Pazara u Pančevu upotpunio je Ahmed Hasanović, koji je zauzeo prvo mesto kod atletskih škola 2008/09.

Direktor gradskog Sportskog saveza Emir Mehmedović istakao je odličnu saradnju te ustanove i trofejnog kluba.

“Čestitam Edinu Zukoviću imenovanje na funkciju selektora seniorske reprezentacije Srbije. To je prvi put da se neki Novopazarac nađe na takvoj funkciji”, dodao je Mehmedović.

M. Minić

Podeli

Miljan Minić

Recent Posts

Rafah u Gazi: Najmanje 35 Palestinaca ubijeno u izraelskim napadima u protekla 24h

Najmanje 35 Palestinaca je ubijeno, a 129 je ranjeno u napadima koje su izraelske snage…

1 hour ago

U Sjevernoj Makedoniji počeo drugi krug predsjedničkih i parlamentarni izbori

Građani Sjeverne Makedonije danas glasaju na parlamentarnim i u drugom krugu predsjedničkih izbora. Glasačke kutije…

2 hours ago

Novi Pazar domaćin 20. konferencije o urbanizmu i održivom razvoju

Grad Novi Pazar će biti domaćin 20. naučno-stručne konferencije "URBANIZAM I ODRŽIVI RAZVOJ", koju organizuju…

2 hours ago

Dela inženjerskog genija privlače turiste u Turskoj

Turska sve više svoje goste usmerava na verski turizam i bogato kulturno-istorijsko nasleđe. Spomenici  koje…

18 hours ago

Masters u Rimu: Međedović u glavnom žrebu

Novopazarac u finalu kvalifikacija u dva seta (6:1, 6:4) savladao Džefrija Džona Vulfa iz SAD.

22 hours ago

Počela antikorupcijska obuka u Novom Pazaru

Predstavnici Instituta za istraživanje korupcije “Kareja“ iz Pančeva i novopazarske nevladine organizacije Urban-in organizovali su…

22 hours ago