Categories: Društvo

U ponoć ističe rok za upis u posebni birački spisak

Rok za upis u posebni birački spisak ističe u ponoć. Prema rečima rukovodioca Odeljenja za opštu upravu Grada Novog Pazara Marka Slavkovića, ovih dana vladalo je veliko interesovanje građana da se upišu u posebni birački spisak, koji će konačno biti zaključen 1.novembra, 72 sata pre održavanja izbora za nacionalne savete nacionalnih manjina.

Zbog velikog interesovanja Novopazaraca za upis u posebni birački spisak, Gradska uprava je predhodnih dana produžila ranije već produženo radno vreme za te namene.

”Gradska uprva je izašla u susret građanima, pa smo čak i posle produženog radnog vremena, pošto je bilo predviđeno da ostanemo posle 5 sati, poslednjih dana radili do 21 čas. Veliko je interesovanje. Danas se do 24 sata zaključuje birački spisak, od kada sve nadležnosti prelaze na naše Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu”, kaže Slavković.

I u tom slučaju, Gradska uprava će biti posrednik onima koji su do sada, iz nekog razloga, bili sprečeni da izvrše upis. ”Takva lica će – objašnjava Slavković – kod nas moći da podnesu zahtev. Mi ćemo te zahteve da skeniramo i kao takve da ih prosleđujemo nadležnom ministarstvu, koje će odlučiti da li imaju pravo da se upišu u posebni birački spisak ili ne.”

Posebni birački spisak konačno će biti zaključen 1.novembra, 72 sata pre održavanja izbora za nacionalne savete nacionalnih manjina.

S.Lj.

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Dela inženjerskog genija privlače turiste u Turskoj

Turska sve više svoje goste usmerava na verski turizam i bogato kulturno-istorijsko nasleđe. Spomenici  koje…

6 hours ago

Masters u Rimu: Međedović u glavnom žrebu

Novopazarac u finalu kvalifikacija u dva seta (6:1, 6:4) savladao Džefrija Džona Vulfa iz SAD.

10 hours ago

Počela antikorupcijska obuka u Novom Pazaru

Predstavnici Instituta za istraživanje korupcije “Kareja“ iz Pančeva i novopazarske nevladine organizacije Urban-in organizovali su…

10 hours ago

IMT – Novi Pazar 0:1

Jedini gol postigao je Nikola Karaklajić u devetom minutu.

10 hours ago

Na maturu bez automobila

Za učenike završnih razreda srednjih škola u Novom Pazaru u dvorani Kulturnog centra u toku…

11 hours ago

Deset pesnika u užem izboru za dodelu nagrade “Ismet Rebronja”

Narodna biblioteka “Dositej Obradović” iz Novog Pazara odabrala je 10 autora zbirki pesama u uži…

11 hours ago