Categories: Sport

Udovičić, Štefanek i Biševac otvorili Mali sajam sporta

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, otvorili su prvi Mali sajam sporta u Novom Pazaru. Ministar Udovičić je na otvaranju u hali Pendik rekao da su mladi i sport blago ovog grada i poželeo novopazarskim sporistima uspeh i u osvajanju olimpijskih medalja.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sa saradnicima, predstavnicima Sportskog saveza Srbije osvajačima olimpijskih medalja, najpre se sastao sa predstavnicima lokalne vlasti u Gradskoj upravi, sa ljudima koje, kako kaže, doživljava kao svoje prijatelje u gradu mladih i gradu sporta u kojem se, i ovaj put ističe, javlja posebna emocija. Otvarajući prvi Mali sajam sporta u Novom Pazaru Udovičić je čestitao novopazarskim sportistima na ostvarenim vrhunskim rezuiltatima i poželeo im uspeh ubuduće.

”Jeste za ponos da Novi Pazar ima 4 prvoligaša u kolektivnim sportovima, sjajne pojedinačne sportiste u pojedinačnim sportovima, da ima nacionalne, balkanske, evropske i svetske osvajače medalja u raznim sportovima. I zato smo danas ovde da pokažemo šta je to najkvalitetnije i najbolje u Novom Pazaru, a sportisti i mladi ljudi jesu naše blago, blago naše sredine i naše Srbije”, kazao je Udovičić.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, osvajač zlatne olimspijske medalje u rvanju, istakao je dobru saradnju između lokalne samouprave i državnih organa u cilju obezbeđivanja optimalnih uslova za sportiste.

Prvi čovek grada Nihat Biševac istakao je da u najuspešnijoj godini novopazarskog sporta ovaj grad sasvim zasluženo prvi put postaje domaćin i ove manifestacije, Malog sajma sporta.

”Vi ste najbolji ambasadori našeg grada i naše zemlje, jer svojim rezultatima zaslužujete da ulažemo u razvoj sporta”, rekao je Biševac.

U cilju promocije sporta direktorima osnovnih i srednjih škola uručeni su kompleti lopti, a za najmlađe Novopazarce, ovo je bila prilika da se fotografišu i upoznaju sa vrhunskim sportistima svoje zemlje i svog grada; da se podrobnije informišu o pojedinačnim i kolektivnim sportovima, ali i mogućnost da se oprobaju u različitim sportskim disciplinama i odluče šta žele da treniraju.

S.Lj.

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

3 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

10 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

10 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

11 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

11 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

11 hours ago