Sport

Udovičić, Štefanek i Biševac otvorili Mali sajam sporta

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, otvorili su prvi Mali sajam sporta u Novom Pazaru. Ministar Udovičić je na otvaranju u hali Pendik rekao da su mladi i sport blago ovog grada i poželeo novopazarskim sporistima uspeh i u osvajanju olimpijskih medalja.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sa saradnicima, predstavnicima Sportskog saveza Srbije osvajačima olimpijskih medalja, najpre se sastao sa predstavnicima lokalne vlasti u Gradskoj upravi, sa ljudima koje, kako kaže, doživljava kao svoje prijatelje u gradu mladih i gradu sporta u kojem se, i ovaj put ističe, javlja posebna emocija. Otvarajući prvi Mali sajam sporta u Novom Pazaru Udovičić je čestitao novopazarskim sportistima na ostvarenim vrhunskim rezuiltatima i poželeo im uspeh ubuduće.

”Jeste za ponos da Novi Pazar ima 4 prvoligaša u kolektivnim sportovima, sjajne pojedinačne sportiste u pojedinačnim sportovima, da ima nacionalne, balkanske, evropske i svetske osvajače medalja u raznim sportovima. I zato smo danas ovde da pokažemo šta je to najkvalitetnije i najbolje u Novom Pazaru, a sportisti i mladi ljudi jesu naše blago, blago naše sredine i naše Srbije”, kazao je Udovičić.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, osvajač zlatne olimspijske medalje u rvanju, istakao je dobru saradnju između lokalne samouprave i državnih organa u cilju obezbeđivanja optimalnih uslova za sportiste.

Prvi čovek grada Nihat Biševac istakao je da u najuspešnijoj godini novopazarskog sporta ovaj grad sasvim zasluženo prvi put postaje domaćin i ove manifestacije, Malog sajma sporta.

”Vi ste najbolji ambasadori našeg grada i naše zemlje, jer svojim rezultatima zaslužujete da ulažemo u razvoj sporta”, rekao je Biševac.

U cilju promocije sporta direktorima osnovnih i srednjih škola uručeni su kompleti lopti, a za najmlađe Novopazarce, ovo je bila prilika da se fotografišu i upoznaju sa vrhunskim sportistima svoje zemlje i svog grada; da se podrobnije informišu o pojedinačnim i kolektivnim sportovima, ali i mogućnost da se oprobaju u različitim sportskim disciplinama i odluče šta žele da treniraju.

S.Lj.

Podeli