Categories: Društvo

Pokloni za prvake

U najbrojnijoj školi u Srbiji, novopazarskoj Osnovnoj školi ”Vuk Karadžić”, ove godine organizovan je svečani prijem za 184 prvaka. Svečanosti su prisustvovali i predstavnici Uprave grada sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem na čelu. Po tradicionalnom običaju najmlađi školarci, za srećan i uspešan početak školovanja, od Grada su dobili simbolične poklone.

Uz dobrodošlicu i zanimljiv kulturno – zabavni program dočekana je još jedna generacija prvaka u OŠ ”Vuk Karadžić”. Srećan i uspešan polazak u školu prvacima ali i njihovim roditeljima poželeo je prvi čovek grada Nihat Biševac, koji je istakao da će znanje i obrazovanje mladih i dalje biti prioritet.

”Želim da dobro učite, da slušate svoje učitelje i roditelje, da izrastete u dobre i obrazovane ljude koji će sutra voditi ovaj grad. Znanje i obrazovanje je nešto najvažnije za svako društvo, tako i za naš grad. Mi ćemo nastaviti da još više ulažemo u razvoj školstva i obrazovanja, jer vi ste naša budućnost”, rekao je gradonačelnik Biševac.

A za srećan i uspešan početak školske godine, u ovom sasvim posebnom danu, koji se duboko urezuje u sećanje svakog prvaka, nezaobilazni su i pokloni Grada. Zajendo sa gradobnčelnikom Nihatom Biševcem, mališane su darovali, članica Gradskog veća Ulfeta Demčović i član Kabineta graodnačelnika Elmir Habibović.

Novu generaciju, od ukupno 184 prvaka, u najbrojnijoj školi u Srbiji dočekuju sa proširenim prostornim kapacitetima. Kako ističe direktor škole Zenun Mučić, nove 4 nadograđene učionice za par dana biće u funkciji.

S.Lj.

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Železničar – Novi Pazar 3:1

Gol za Novi Pazar postigao je Mihajlo Petković u 45. minutu.

12 hours ago

Da li srebro može skinuti zlato sa trona? Cena ovog plemenitog metala najveća u poslednjih 10 godina – i nastavlja rasti

Trend rasta cene zlata na svetskim berzama prati i trend rasta cene srebra. Cena zlata…

17 hours ago

Zaključen birački spisak za predstojeće izbore

Jedinstveni birački spisak za predstojeće lokalne izbore zakazane za 2. jun 2024. godine zaključen je…

18 hours ago

Katarski ministar dobitnik priznanja “Husein paša Boljanić”

Drugog dana zvanične posjete Islamskoj zajednici u Crnoj Gori, katarski ministar za vakufe i islamska…

18 hours ago

STOMAČNI VIRUS HARA SRBIJOM Ovo su simptomi, faze i savet lekara za oporavak: “Za ovom hranim svi posegnu, ali baš to TREBA IZBEGAVATI”

Osećaj netrpeljivosti u stomaku praćeno povraćanjem, mučninom, malaksalošću, a mogućom i temperaturom tegobe su na…

18 hours ago

Pred nama topao i sunčan dan do 28°C: Sutra nova promena vremena

Prvog dana vikenda očekuje nas sunčano i suvo vreme, a najviša temperatura iznosiće 28 stepeni.…

19 hours ago