Categories: Društvo

Druga faza ”Novih poslova”

Partneri na projektu ”Novi Pazar – novi poslovi”, sastali su se danas u Upravi grada, kako bi definisali finalne aktivnosti projekta koji bi, kako se planira, u Novom Pazaru trebalo da rezultira otvaranjem ukupno 60 novih radnih mesta i formiranjem dva socijalna preduzeća. Do sada je uručeno 30 grantova za radna mesta kod poznatog poslodavca.

Ovakvi projekti u okviru Inicijative za inkluziju, sprovode se još u 6 lokalnih samouprava u Srbiji. Procenjuje se da je Novi Pazar jedan od dinamičnijih gradova.

”Ovde smo danas na sastanku da bismo dogovorili neke detalje o nastavku i finalizaciji svih aktivnosti. Imamo za sada dosta dobre rezultate ovde. Ovo je jedan od najdinamičnijih gradova u Srbiji. Ovde je prevashodno akcenat na zapošljavanju mlađih osoba i na predhodnim sastancima smo videli da ovde zaista ima tog potencijala za preduzetništvo i zapošljavanje”, ocenio je predstavnik Stalne konferencije gradova i opština, Aleksandar Popović.

Menadžer projekta ”Novi Pazar – novi poslovi” Fevzija Murić je istakao da je u prvoj fazi obavljeno dosta posla. On je podsetio da je do sada uručeno 30 grantova, te da je osnovni cilj zapošljavanje mladih i teže zapošljivih kategorija.

”Od sledeće nedelje ulazimo u fazu prekvalifikacija i dokvalifikacija i objavićemo koja su to zanimanja i koji korisnici će moći da koriste sredstva. Projekat ćemo na kraju da završimo formiranjem dva socijalna preduzeća”, kazao je Murić.

Projekat koji Gradska uprava Novog Pazara realizuje u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština, između ostalih i organizacijom SEDA, uz finansijsku pomoć Vlade Nemačke, trebalo bi da bude završen do kraj tekuće godine.

S.Lj.

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

14 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

21 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

21 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

21 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

21 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

21 hours ago