Društvo

Druga faza ”Novih poslova”

Partneri na projektu ”Novi Pazar – novi poslovi”, sastali su se danas u Upravi grada, kako bi definisali finalne aktivnosti projekta koji bi, kako se planira, u Novom Pazaru trebalo da rezultira otvaranjem ukupno 60 novih radnih mesta i formiranjem dva socijalna preduzeća. Do sada je uručeno 30 grantova za radna mesta kod poznatog poslodavca.

Ovakvi projekti u okviru Inicijative za inkluziju, sprovode se još u 6 lokalnih samouprava u Srbiji. Procenjuje se da je Novi Pazar jedan od dinamičnijih gradova.

”Ovde smo danas na sastanku da bismo dogovorili neke detalje o nastavku i finalizaciji svih aktivnosti. Imamo za sada dosta dobre rezultate ovde. Ovo je jedan od najdinamičnijih gradova u Srbiji. Ovde je prevashodno akcenat na zapošljavanju mlađih osoba i na predhodnim sastancima smo videli da ovde zaista ima tog potencijala za preduzetništvo i zapošljavanje”, ocenio je predstavnik Stalne konferencije gradova i opština, Aleksandar Popović.

Menadžer projekta ”Novi Pazar – novi poslovi” Fevzija Murić je istakao da je u prvoj fazi obavljeno dosta posla. On je podsetio da je do sada uručeno 30 grantova, te da je osnovni cilj zapošljavanje mladih i teže zapošljivih kategorija.

”Od sledeće nedelje ulazimo u fazu prekvalifikacija i dokvalifikacija i objavićemo koja su to zanimanja i koji korisnici će moći da koriste sredstva. Projekat ćemo na kraju da završimo formiranjem dva socijalna preduzeća”, kazao je Murić.

Projekat koji Gradska uprava Novog Pazara realizuje u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština, između ostalih i organizacijom SEDA, uz finansijsku pomoć Vlade Nemačke, trebalo bi da bude završen do kraj tekuće godine.

S.Lj.

Podeli