Categories: Društvo

Na DUNP počinje drugi upisni rok

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru za upis na prvu godinu osnovnih i integrisanih akademskih studija za septembarski upisni rok ostalo je ukupno 271 mesto i to 173 na budžetu i 98 na samofinansiranju.

Na Departmanu za matematičke nauke,u čijem sastavu su tri studijska programa (Matematika,Informatika i matematika i Matematika i fizika),u drugom roku može da se upiše ukupno 118 studenata.

Na tehničkim naukama,kada je u pitanju Računarska tehnika broj slobodnih mesta je 24,dok su na Građevinarstvu ostala samo 4 neraspoređena indeksa.

Na biomedicinskim naukama 15 mesta ostalo je jedino na studijskom programu Sport i fizičko vaspitanje,dok će na Departmanu za biotehničke nauke u Sjenici na Agronomiji i Prehrambenoj tehnologiji biti 20 mesta.

Druga šansa za upis,doduše,ograničena malim brojem slobodnih mesta,postoji i na pravu,ekonomiji,poslovnoj informatici,hemiji i srpskom jeziku i književnosti.

U junskom upisnom roku popunjena su sva mesta na studijskim programima:psihologija,vaspitač u predškolskim ustanovama,arhitektura,softversko inženjerstvo,engleski jezik i književnost,biologija i rehabilitacija.Istovremeno,na studijama srpskog jezika i književnosti kao i građevinarstva,popunjena su sva mesta na budžetu.

Podsetimo,školarine za samofinansirajuće studente nisu se povećavale i iznose od 50.000 do 60.000 dinara i mogu se platiti u više rata.

Prijavljivanje kandidata za upis u septembarskom roku obaviće se 30. i 31.avgusta,a prijemni ispiti polagaće se 4.septembra.Raspored polaganja biće objavljen na oglasnoj tabli i sajtu univerziteta.

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru u junskom upisnom roku,na prvu godinu osnovnih i integrisanih akademskih studija upisano je 758 brucoša,od kojih će se 566 školovati o trošku budžeta.

Podeli

Biljana Veljovic

Recent Posts

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

10 hours ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

10 hours ago

SDPS: Podržavamo izbor vlade, obezbeđuje ravnomerni regionalni razvoj

Zamenik predsednika poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac istakao je dana u Skupštini Srbije…

10 hours ago

Murić pokorila Oderco, Ćatović treći

Saima Murić pobedila na Evropskoj juniorskoj uličnoj trci u Odercu, dok je Aldin Ćatović zauzeo…

20 hours ago

Novi Pazar – Javor 1:0

Jedini gol postigao je Nikola Srećković u 60. minutu.

24 hours ago

Bačevac: Od suštinske važnosti izgradnja saobraćajnice Kraljevo – Novi Pazar

Bačevac: Dobro je što imamo tri ministra iz reda manjinskih naroda, ali građane Novog Pazara…

1 day ago