Društvo

Na DUNP počinje drugi upisni rok

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru za upis na prvu godinu osnovnih i integrisanih akademskih studija za septembarski upisni rok ostalo je ukupno 271 mesto i to 173 na budžetu i 98 na samofinansiranju.

Na Departmanu za matematičke nauke,u čijem sastavu su tri studijska programa (Matematika,Informatika i matematika i Matematika i fizika),u drugom roku može da se upiše ukupno 118 studenata.

Na tehničkim naukama,kada je u pitanju Računarska tehnika broj slobodnih mesta je 24,dok su na Građevinarstvu ostala samo 4 neraspoređena indeksa.

Na biomedicinskim naukama 15 mesta ostalo je jedino na studijskom programu Sport i fizičko vaspitanje,dok će na Departmanu za biotehničke nauke u Sjenici na Agronomiji i Prehrambenoj tehnologiji biti 20 mesta.

Druga šansa za upis,doduše,ograničena malim brojem slobodnih mesta,postoji i na pravu,ekonomiji,poslovnoj informatici,hemiji i srpskom jeziku i književnosti.

U junskom upisnom roku popunjena su sva mesta na studijskim programima:psihologija,vaspitač u predškolskim ustanovama,arhitektura,softversko inženjerstvo,engleski jezik i književnost,biologija i rehabilitacija.Istovremeno,na studijama srpskog jezika i književnosti kao i građevinarstva,popunjena su sva mesta na budžetu.

Podsetimo,školarine za samofinansirajuće studente nisu se povećavale i iznose od 50.000 do 60.000 dinara i mogu se platiti u više rata.

Prijavljivanje kandidata za upis u septembarskom roku obaviće se 30. i 31.avgusta,a prijemni ispiti polagaće se 4.septembra.Raspored polaganja biće objavljen na oglasnoj tabli i sajtu univerziteta.

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru u junskom upisnom roku,na prvu godinu osnovnih i integrisanih akademskih studija upisano je 758 brucoša,od kojih će se 566 školovati o trošku budžeta.

Podeli