Categories: Politika

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan stigao u Sarajevo

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan sleteo je u Sarajevo sa delegacijom ministara koji će s bosanskohercegovačkim kolegama razgovarati o zajedničkim projektima i saradnji.

Erdogana i njegovu suprugu je na aerodromu dočekao predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović .

Dugačka kolona vozila sa aerodrome se uputila do zgrade Predsedništva, gde će se Erdogan i Izetbegović, kako se očekuje, nakon susreta u četiri oka, obratiti medijima.

Danas će između ostalog biti potpisano i pismo namere za izgradnju autoputa Sarajevo – Beograd, koji bi trebalo da finansira Turska.

U grad su prethodno stigli autobusi sa turskim državljanima koji će u dvorani “Zetra” prisustvovati preizbornom mitingu predsednika Turske. Dolazak pristalica Erdogana obezbeđuju jake policijske snage MUP-a Kantona Sarajevo, a izveštač RTV Novi Pazar prenosi da je u gradu praktično vanredno stanje, sa posebnim režimom saobraćaja do 21 sat.

Iz kantonalnog MUP-a Srni je ranije potvrđeno da je za skup, koji organizuje Unija evropskih turskih demokrata, prijavljeno prisustvo oko 20 000 ljudi, sledbenika Erdogana iz BiH, zemalja regiona i evropskih zemalja – Austrije, Nemačke, Holandije.  Prema najavama, skup će trajati osam sati.

Više od 10 punih autobusa građana iz Novog Pazara, Sjenice i Tutina zaputilo se rano jutros u Sarajevo na skup turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Put autobisima organizovale su Sandžačko demokratska partija i SDA Sandžaka, koje čine vlast u gradovima Novi Pazar, Tutin i Sjenica.

Kako saznajemo, iz Novog Pazara u organizaciji Sandžačke demokratske partije krenulo je pet autobusa, a SDA Sandžaka organizovala je takođe pet autobusa.

Iz Sjenice su put Sarajeva jutros krenula dva autobusa na skup podrške turskom predsedniku, iz Tutina tri autobusa, dok su iz Prijepolja i Priboja krenulo dva autobusa.

Turski predsednik u sarajevskoj dvorani Zetra danas će održati predizborni skup na kojem se očekuje dolazak više hilada njegovih pristalica sa Balkana i iz zapadne Evrope.

 

 

Podeli

Galib Gicic

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

11 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

18 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

18 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

18 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

18 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

18 hours ago