Politika

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan stigao u Sarajevo

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan sleteo je u Sarajevo sa delegacijom ministara koji će s bosanskohercegovačkim kolegama razgovarati o zajedničkim projektima i saradnji.

Erdogana i njegovu suprugu je na aerodromu dočekao predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović .

Dugačka kolona vozila sa aerodrome se uputila do zgrade Predsedništva, gde će se Erdogan i Izetbegović, kako se očekuje, nakon susreta u četiri oka, obratiti medijima.

Danas će između ostalog biti potpisano i pismo namere za izgradnju autoputa Sarajevo – Beograd, koji bi trebalo da finansira Turska.

U grad su prethodno stigli autobusi sa turskim državljanima koji će u dvorani “Zetra” prisustvovati preizbornom mitingu predsednika Turske. Dolazak pristalica Erdogana obezbeđuju jake policijske snage MUP-a Kantona Sarajevo, a izveštač RTV Novi Pazar prenosi da je u gradu praktično vanredno stanje, sa posebnim režimom saobraćaja do 21 sat.

Iz kantonalnog MUP-a Srni je ranije potvrđeno da je za skup, koji organizuje Unija evropskih turskih demokrata, prijavljeno prisustvo oko 20 000 ljudi, sledbenika Erdogana iz BiH, zemalja regiona i evropskih zemalja – Austrije, Nemačke, Holandije.  Prema najavama, skup će trajati osam sati.

Više od 10 punih autobusa građana iz Novog Pazara, Sjenice i Tutina zaputilo se rano jutros u Sarajevo na skup turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Put autobisima organizovale su Sandžačko demokratska partija i SDA Sandžaka, koje čine vlast u gradovima Novi Pazar, Tutin i Sjenica.

Kako saznajemo, iz Novog Pazara u organizaciji Sandžačke demokratske partije krenulo je pet autobusa, a SDA Sandžaka organizovala je takođe pet autobusa.

Iz Sjenice su put Sarajeva jutros krenula dva autobusa na skup podrške turskom predsedniku, iz Tutina tri autobusa, dok su iz Prijepolja i Priboja krenulo dva autobusa.

Turski predsednik u sarajevskoj dvorani Zetra danas će održati predizborni skup na kojem se očekuje dolazak više hilada njegovih pristalica sa Balkana i iz zapadne Evrope.

 

 

Podeli