Categories: Sport

Amela Terzić i Elzan Bibić brane titule na Ramazanskoj trci

Devetnesta Ramazanska trka održaće se sutra na Atletskom stadionu u Novom Pazaru, a titule u konkurenciji seniorki na 800 i seniora na 3.000 metara braniće domaći takmičari Amela Terzić i Elzan Bibić.

“Glavnom programu prethode nastupi školaraca u okviru Krosa RTS-a, koji su zakazani za 16 časova. Počev od 18.00, dečaci iz atletskih škola trčaće na 400, a mlađe pionirke na 600 metara. Seniorke startuju u 18.10, a seniori deset minuta kasnije”, najavio je danas direktor Atletskog kluba Novi Pazar Edin Zuković.

Osim Pazaraca Elzana Bibića, Amela Džakovca i Harisa Ajdarevića, očekuju se nastupi najboljih srednjeprugaša iz Srbije i Kenijca Stenlija Kipruta. U ženskoj konkurenciji, sestrama Terzić i Saimi Murić suprotstaviće se Marija Stambolić i Nikolina Mandić.

“Potrudili smo se da dovedemo naše najbolje takmičare i goste koji pripadaju kremu naše atletike. Biće to pravi praznik, a verujem da će tribine biti pune kao na prošlom šampionatu Balkana. Stvaramo pravu atletsku publiku”, kazao je trener Rifat Zilkić.

Elzan Bibić i Amela Terzić nastupiće pred svojom publikom posle priprema na Zlatiboru.

“Ovo je prava prilika da proverim trenutne mogućnosti. Potrudiću se da postavim lični rekord i da pobednički pehar ostane ovde”, rekao je Bibić.

Starija od sestara Terzić i Stambolić trebalo bi da su glavne kandidatkinje za pobedu u ženskoj konkurenciji.

“Marija je nedavno stigla iz SAD. Uvek pokušavamo da napravimo najjaču moguću trku. Pozivam sve sugrađane i žitelje okolnih opština da dođu i uživaju”, navela je Amela Terzić.

Grad je pokrovitelj Ramazanske trke, koju organizuju novopazarski Sportski savez, Atletski klub Novi Pazar i Sportsko-sajamska ustanova Pendik.

“Izuzetno je zadovoljstvo biti domaćin dve atletske manifestacije u jednom danu, Ramazanske trke i Krosa RTS-a. Kao i uvek, imaćemo i veliki broj eminentnih gostiju”, rekao je direktor gradskog Sportskog saveza Emir Mehmedović.

M. Minić

 

Podeli

Miljan Minić

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

14 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

21 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

21 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

21 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

21 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

21 hours ago