Sport

Amela Terzić i Elzan Bibić brane titule na Ramazanskoj trci

Devetnesta Ramazanska trka održaće se sutra na Atletskom stadionu u Novom Pazaru, a titule u konkurenciji seniorki na 800 i seniora na 3.000 metara braniće domaći takmičari Amela Terzić i Elzan Bibić.

“Glavnom programu prethode nastupi školaraca u okviru Krosa RTS-a, koji su zakazani za 16 časova. Počev od 18.00, dečaci iz atletskih škola trčaće na 400, a mlađe pionirke na 600 metara. Seniorke startuju u 18.10, a seniori deset minuta kasnije”, najavio je danas direktor Atletskog kluba Novi Pazar Edin Zuković.

Osim Pazaraca Elzana Bibića, Amela Džakovca i Harisa Ajdarevića, očekuju se nastupi najboljih srednjeprugaša iz Srbije i Kenijca Stenlija Kipruta. U ženskoj konkurenciji, sestrama Terzić i Saimi Murić suprotstaviće se Marija Stambolić i Nikolina Mandić.

“Potrudili smo se da dovedemo naše najbolje takmičare i goste koji pripadaju kremu naše atletike. Biće to pravi praznik, a verujem da će tribine biti pune kao na prošlom šampionatu Balkana. Stvaramo pravu atletsku publiku”, kazao je trener Rifat Zilkić.

Elzan Bibić i Amela Terzić nastupiće pred svojom publikom posle priprema na Zlatiboru.

“Ovo je prava prilika da proverim trenutne mogućnosti. Potrudiću se da postavim lični rekord i da pobednički pehar ostane ovde”, rekao je Bibić.

Starija od sestara Terzić i Stambolić trebalo bi da su glavne kandidatkinje za pobedu u ženskoj konkurenciji.

“Marija je nedavno stigla iz SAD. Uvek pokušavamo da napravimo najjaču moguću trku. Pozivam sve sugrađane i žitelje okolnih opština da dođu i uživaju”, navela je Amela Terzić.

Grad je pokrovitelj Ramazanske trke, koju organizuju novopazarski Sportski savez, Atletski klub Novi Pazar i Sportsko-sajamska ustanova Pendik.

“Izuzetno je zadovoljstvo biti domaćin dve atletske manifestacije u jednom danu, Ramazanske trke i Krosa RTS-a. Kao i uvek, imaćemo i veliki broj eminentnih gostiju”, rekao je direktor gradskog Sportskog saveza Emir Mehmedović.

M. Minić

 

Podeli