Categories: PolitikaVesti

SDP Prijepolje: Vlast da odgovori o kriminalnim radnjama i malverzacijama

Sandžačka demokratska partija u Prijepolju oglasila se saopštenjem za javnost čiji povod je bio kako navode, nečasno i politički neodgovorno, saopštenje za javnost Srpske Napredne Stranke.

U OO SDP-a Prijepolje smatraju da je neodgovorno i nečasno  od strane predstavnika SNS-a da u medijima objavljuju nepotpisano saopštenje, ma ko da ga je sastavio, u kojem se na najgrublji način napada i tumači sudska odluka sa ciljem da se odbrani nepromišljena i nezakonita odluka o smeni načelnice opštinske uprave Hanke Hajdarević.

Autore saopštenja iz SDP-a u Prijepolju pitaju zašto lažno navode da je sudija Osnovnog suda u Prijepolju koji je doneo rešenje, a koje nije po njihovoj volji, u rodbinskoj vezi sa Hankom Hajdarević i zašto Opštinsko veće komunicira sa svojim građanima putem stranačkih saopštenja?

SDP u Prijepolju zanima i zašto sednice Veća nisu javne kako zakon nalaže i zašto je novinarima zabranjen pristup?

Komentarišući odluku članova Vijeća, SDP upućuje pitanje koji su to članovi, podsećajući da na većini održanih sednica, kako tvrde, dva člana Veća, predstavnici DPS-a i bivšeg BDZ-a, ne prisustvuju tj. ne učestvuju u radu i donošenju odluka.

Komentarišući navode i stavljanje na teret Hanki Hajdarević problem u izbornom procesu 2016. godine, iz SDP-a podsećaju da je po odluci RIK- a, a zbog smanjenja troškova izbora, došlo do spajanja tj. ukrupnjavanja biračkih mesta.

Iz te stranke posebno aspostrofiraju neregularnosti po pitanju kupovine glasova za koje tvrde da je dobro poznato ko i gde je plaćao iste. Polciija kako navode o tome nije obaveštena, već je to u više navrata učinila Hanka Hajdarević.

Srpska napredna stranka u svom saopštenju, kako navode u prijepoljskom SDP-u, umanjuje rezultat i poverenje koje je ta stranka dobila na izborima i podsećaju da je zahvaljujući odgovornom i poštenom radu svih funkcionera, pa i Hanke Hajdarević, za SDP je glasalo 4.200 građana, što je, kako navode, najbolji rezultat koji je ostvarila neka politička partija pojedinačno.

U SDP-u zameraju i tendenciozno navođenje “nepotizma” u zapošljavanju,  optužujući Hanku Hajdarević  za sve što jeste i nije odgovorna.

’’U odnosu na to koliko ste vi i vaši partneri zaposlili ćerki i rođaka za samo godinu dana, malo je da je Hanka Hajdarević za 14 godina, koliko je bila načelnica, zaposlila i stotinu ljudi’’ poručuju iz SDP-a, podsećajući da je na kraju 2016. godine u Opštinskoj upravi bilo upošljeno 52 Srba i 26 Bošnjaka.

U prijepoljskom SDP-u ističu da su  ponosni na činjenicu da nikada niko za posao nije podmitio nikog, o čemu se sada kako tvrde vrlo često sve otvorenije govori.

Komentarišući dug građana po osnovu neplaćenog poreza u SDP-u smatraju da ne postoji razlog da se dug građana stavlja na teret bilo kome, te da krivca za gužve na šalterima zbog neblagovremenog dostavljanja rešenja treba tražiti u samom odeljenju počevši od šefa.

Hanka Hajdarević je, kako se navodi u saopštenju prijepoljskog SDP-a,  navikla da radi u okruženju saradnika koji vode računa o zakonitosti rada prilikom trošenja budžeta  te je, kako navode, upitno da li bi se ona uopšte vratila na pređašnju funkciju.

Iz SDP-a poručuju da uporno iznose dokaze o kriminalnim radnjama i pljačkanju budžeta  od strane pojedinih predstavnika sadašnje vlasti, te smatraju da bi predstavnciima SNS-a  poštenije bilo da u svojim nepotpisanim saopštenjima odgovore na pitanja o potrošenih 7.3 miliona dinara preko firme Global partners Plus Doo, kao i o stotinama  hiljada dinara potrošenih za razna čestitanja i predstavljanja koja, kako navode, niko od građana niti je čuo, ni vidio.

Na kraju zaključuju da bi trebali pripremati saopštenja i obrazloženja za nove sudske presude koje su dobili direktori ostalih ustanova, a koji su nezakonito smenjeni.

 

Senada Kalić

Podeli

Senada Kalic

Recent Posts

Ljajić najavio – radovi na izgradnji puteva na Pešteri počeli

Rasim Ljajić obišao početak radova na izgradnji puteva na Pešterskoj visoravi, na teritoriji tutinske i…

4 hours ago

Atletičari Novog Pazara nižu uspehe, pravi izazovi tek predstoje

Sezona u dvorani donela je mladim Pazarcima brojne rekorde i medalje sa domaćih i balkanskih…

21 hours ago

U nedelju, 19. maja preventivni pregledi: Merenje krvnog pritiska, EKG, krvna slika i ultrazvuk abdomena

U nedelju, 19. maja u Opštoj bolnici i Domu zdravlja Novi Pazar u periodu od…

22 hours ago

Ugostiteljsko-turistička škola najbolja na konkursu ‘’Evropa i ja’’

Učenici novopazarske Ugostiteljsko-turističke škole osvojili su prvo mesto i novčanu nagradu od 600 evra za…

22 hours ago

Nejla Avdović druga na Državnom prvenstvu iz zdravstvene nege

Učenica srednje Medicinske škole "Dva heroja" Nejla Avdović  osvojila je drugo mesto na nedavnom državnom…

1 day ago

Dom zdravlja: Povećan broj pacijenata

Promena vremena doprinela je da se poveća broj pacijenata, sa virusnim infekcijama, posebno onih sa…

1 day ago