Categories: DruštvoPolitika

SDP promoviše kulturu čitanja

Forum mladih Sandžačke demokratske pratije obilježio je Svjetski dan knjige i autorskih prava. Mladi aktivisti ove stranke prolaznicima na gradskom šetalištu poklanjali su odabrane naslove koje su donirali članovi i funkcioneri SDP-a iz sopstvenih kućnih biblioteka.

Na štandu Sandžačke demokratske partije mogli su se naći naslovi za sve uzraste, kako beletristika tako i knjige iz različitih oblasti nauke, do književnih časopisa i popularnih publikacija,  zbog čega je akcija promocije čitanja i poklanjana knjiga naišla na veliko interesovanje prolaznika.  Poklonjeno je nekoliko stotina knjiga.

“ Ovim želimo da pokažemo koliko je knjiga važna. Ona je naša inspiracija naš prijatelj. Ona nam pomažemo da proširimo uma za stvaranje nove ideje, ali I za drugačiji pogled na svijet . U narednom periodu trudićemo se da budemo istrajni u svemu onom za šta smatramo das mo najbolji, a to je stvaranje uslova za kvalitetniji zivot mladih ”, kaže jedna od aktivstkinja i članica foruma mladih SDP, Mersija Ramović.

Odluka o obilježavanju Svjetskog dana knjige i autorskih prava donijeta je na Generalnoj konferenciji UNESCO-a održanoj u Parizu 95. godine.

“ Taj dan je veoma važan i služi nam da znanje sugrađana podignemo na jedan novi nivo, tako što ćemo ih podstaći da čitaju. Želimo da im pokažemo da trebaju da čitaju i da to nije ništa strano već nešto što upotunjuje vrijeme “, kaže predsjednik foruma mladih SDP Novi Pazar, Rijad Ikić.

U Španiji je ovaj dan praznik još od 1923. godine u čast pisca Migela de Servantesa koji je umro na taj dan, takođe obeležavanje ovog dana vezuje se i za datum smrti Vilijama Šekspira.

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

23 mins ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

27 mins ago

SDPS: Podržavamo izbor vlade, obezbeđuje ravnomerni regionalni razvoj

Zamenik predsednika poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac istakao je dana u Skupštini Srbije…

29 mins ago

Murić pokorila Oderco, Ćatović treći

Saima Murić pobedila na Evropskoj juniorskoj uličnoj trci u Odercu, dok je Aldin Ćatović zauzeo…

11 hours ago

Novi Pazar – Javor 1:0

Jedini gol postigao je Nikola Srećković u 60. minutu.

15 hours ago

Bačevac: Od suštinske važnosti izgradnja saobraćajnice Kraljevo – Novi Pazar

Bačevac: Dobro je što imamo tri ministra iz reda manjinskih naroda, ali građane Novog Pazara…

15 hours ago