Categories: Društvo

Škola na Dojeviću proslavila 105. rođendan

Pre tri godine, na Dan grada, postavljen je kamen temeljac za novu školu na Dojeviću. Od tada, 20.aprili se u OŠ ”Halifa bin Zaid Al Nahjan”, obeležava i kao Dan škole, koja ove godine slavi 105.rođendan. Tim povodom upriličena je svečanost kojoj su, pored učenika, njihovih roditelja i nastavnika, prisustvovali i predstavnici Uprave grada Novog Pazara, Bošnjačkog nacionalnog vijeća, kao i predstavnici donatora iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata, Mubarak Said Al Dahri na svečanosti u Dojeviću izjavio je da je ponosan onim što je tamo video i svima poželeo uspeh.

”Hvala svima u Novom Pazaru koji služe deci, koja u ovoj školi stiču znanje. Ovde vidim jedno zajedništvo uprave, direktora i ostalih predstavnika škole, i upravo ta saradnja i bliskost je ono što je najvažnije kako bi se planirao put uspeha. Drago mi je što danas prisustvujemo ovom važnom danu za školu i ceo grad, jer škola je veoma važna za obrazovanje, a obrazovanje je najbolja investicija”, rekao je Al Dahri.

Direktor škole Besim Adilović je u svom obraćanju istakao, za Novi Pazar karakteristično konstantno povećanje broja učenika i uvek prisutni nedostatak prostora. On je kazao da se škola 6 puta gradila i 6 puta menjala ime tokom svog postojanja, od preko jednog veka, te da sada, zahvaljujući lokalnoj samoupravi, vladama Srbije i UAE ima najsavremeniji školski objekat.

Najboljim učenicima na Dan škole uručene su pohvalnice. Posebno priznanje i nagrada uručena je učeniku osmog razreda te škole, fudbaleru Pazar juniorsa Samedu Baždaru, koji je nedavno sa vršnjacima iz Partizana učestvovao na turniru u Abu Dabiju.

Ovom prilikom priznanja su uručena i saradnicima: Krojačko-zanatskoj radnji ”Azemović”, koja već 18 godina obezbeđuje nagrade za najbolje učenike škole u Dojeviću, predstavnicima Bošnjačkog nacionalnog vijeća, izvršnom sekretaru UAE Dajani Čihorić i ambasadoru UAE Mubarak Saidu Al Dahriju.

S.Lj.

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

4 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

11 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

11 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

11 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

11 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

11 hours ago