Categories: Društvo

Velje Polje u Tutinu dobilo novi rezervoar za vodosnabdevanje

“Tokom izbegličke krize male multietničke sredine su se pokazale kao najbolje lice Srbije i kao pravi domaćini pružili krov nad glavom migrantima”, izjavio je boraveći u Tutinu državni sekratar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak. On je obišao i novoizgrađene prostorije Centra za azilante u tamošnjoj opštini. Inače, danas je u naselju Velje polje svečano pušten u rad novi rezervoar za vodosnabdevanje u tom tutinskom naselju. Događaju su prisustvovali predstavnici Američke agencije za medjunarodni razvoj , Programa ujedinjenih nacija za razvoj , Vlade Republike Srbije i lokalne samouprave Tutina. Novi rezervoar će obezbediti dovoljnu količinu pijaće vode za stanovnike naselja Velje Polje, kao i za migrante smeštene u ovooj opštini.

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave I lokalne samouprave Ivan Bošnjak boravio je danas u opštini Tutin, a posetio i tamošnji Centar za azilante. On je tom prilikom izjavio da su se u vreme izbegličke krize male multietničke sredine pokazale kao najbolje lice Srbije, a među njima je I opština Tutin, koja je tada kao  pravi domaćin prihvatila migrante i pružila im utočište. Bošnjak dodaje da je zadovoljan uslovima u novoizgrađenom objektu za azilante u ovoj opštini, a i saradnjom sa predstavnicima lokalne samouprave.

“Izbeglička kriza koja nas je zadesila tokom 2015.godine je u ovim malim sredinama pokazala I neka svoja bolja lica. Opština Tutin je svakako jedna od onih, čije se rukovodstvo pokazalo kao dobri domaćini, prihvatili migrante i obezbedili im krov nad glavom”, kazao je Bošnjak.

Bošnjak je na kraju istakao zadovoljstvo funkcionisanjem Centra za azil , kao i uslovima u kojima migranti borave u Tutinu.

U rad je pušten i rezervoar u naselju Velje polje, koji je deo projekta za jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za reagovanje na migrantsku krizu, koji finansira USAID, a sprovodi UNDP, u saradnji sa Vladom Republike Srbije i lokalnim samoupravama.

Ovaj objekat je oko 200 kubnih metara, a ukupna vrednost projekta iznosi 75.600 dolara.

Podeli

Sajma Drazanin

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

6 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

13 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

13 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

14 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

14 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

14 hours ago