Društvo

Velje Polje u Tutinu dobilo novi rezervoar za vodosnabdevanje

“Tokom izbegličke krize male multietničke sredine su se pokazale kao najbolje lice Srbije i kao pravi domaćini pružili krov nad glavom migrantima”, izjavio je boraveći u Tutinu državni sekratar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak. On je obišao i novoizgrađene prostorije Centra za azilante u tamošnjoj opštini. Inače, danas je u naselju Velje polje svečano pušten u rad novi rezervoar za vodosnabdevanje u tom tutinskom naselju. Događaju su prisustvovali predstavnici Američke agencije za medjunarodni razvoj , Programa ujedinjenih nacija za razvoj , Vlade Republike Srbije i lokalne samouprave Tutina. Novi rezervoar će obezbediti dovoljnu količinu pijaće vode za stanovnike naselja Velje Polje, kao i za migrante smeštene u ovooj opštini.

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave I lokalne samouprave Ivan Bošnjak boravio je danas u opštini Tutin, a posetio i tamošnji Centar za azilante. On je tom prilikom izjavio da su se u vreme izbegličke krize male multietničke sredine pokazale kao najbolje lice Srbije, a među njima je I opština Tutin, koja je tada kao  pravi domaćin prihvatila migrante i pružila im utočište. Bošnjak dodaje da je zadovoljan uslovima u novoizgrađenom objektu za azilante u ovoj opštini, a i saradnjom sa predstavnicima lokalne samouprave.

“Izbeglička kriza koja nas je zadesila tokom 2015.godine je u ovim malim sredinama pokazala I neka svoja bolja lica. Opština Tutin je svakako jedna od onih, čije se rukovodstvo pokazalo kao dobri domaćini, prihvatili migrante i obezbedili im krov nad glavom”, kazao je Bošnjak.

Bošnjak je na kraju istakao zadovoljstvo funkcionisanjem Centra za azil , kao i uslovima u kojima migranti borave u Tutinu.

U rad je pušten i rezervoar u naselju Velje polje, koji je deo projekta za jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za reagovanje na migrantsku krizu, koji finansira USAID, a sprovodi UNDP, u saradnji sa Vladom Republike Srbije i lokalnim samoupravama.

Ovaj objekat je oko 200 kubnih metara, a ukupna vrednost projekta iznosi 75.600 dolara.

Podeli