Categories: Sport

Zatrić: Spremni za istorijsku titulu

Trener odbojkaša Novog Pazara Hamza Zatrić rekao je danas da nestrpljivo očekuje finale plej-ofa protiv Vojvodine, u kojem će njegov tim pokušati da ostvari istorijski uspeh i osvoji šampionsku titulu.

“Nekako se odužilo, prošlo je više od 10 dana od poslednje polufinalne utakmice u Subotici. Na visokom smo nivou, dobro radimo, a motiv je prisutan od prvog dana priprema i stalno raste. Mislim da smo na maksimumu u svim segmentima”, rekao je Zatrić.

Aktuelni prvak države iz Novog Sada će u četvrtak, 5. aprila od 18.00 u Sportskom i poslovnom centru Vojvodina, dočekati ekipu Novog Pazara u prvom meču finalne serije doigravanja za prvaka države, koja se igra na tri pobede.

Zatrić je podsetio da su Pazarci u prvom delu sezone imali rezultatski teške utakmice, u kojima su tražili igru i željeni sistem.

“Od januara tempiramo fizičku snagu za plej-of, a četvrtfinale i polufinale su pokazali da smo u dobrom ritmu i da možemo biti najbolji kada je najpotrebije. Iste planove ima i rival, što garantuje dobru odbojku i neizvesnu borbu”, kazao je Zatrić.

On je označio prvu utakmicu u seriji kao najvažniju, uz ocenu da njegovi sveži, spremni i motivisani odbojkaši imaju šansu da prebace pritisak na protivnika.

“Moramo tako, ako želimo da im preotmemo titulu. Naš ovosezonski cilj je u velikoj meri ispunjen, odbranili smo Kup Srbije i u finalu smo Superlige, pa nemamo pritisak. Za sve nas u klubu, ovo je lepa prilika da dođemo do još jednog pobedničkog pehara”, naveo je Zatrić.

“S druge strane, Vojvodina je šampion, u njihovim planovima su samo trofeji, a ostali su bez trijumfa u Superkupu i Kupu Srbije. Osećaju pritisak zbog toga što moraju biti na najvišem nivou kako bi došli do titule prvaka”, dodao je on.

Finalisti Superlige su tokom sezone slavili u međusobnim prvenstvenim duelima na domaćem terenu, ali je Novi Pazar bio uspešniji u dva meča polufinala Kupa Srbije, kao i u Superkupu.

“Prednost je što smo ih dobijali ranije, te činjenica da se muče u našoj dvorani. Tu su bez pobede u prethodne dve sezone, kao i mi u Novom Sadu. Domaći teren može da bude presudan, ali mislim da je psihološki moment na našoj strani”, zaključio je Zatrić.

M. Minić

Podeli

Miljan Minić

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

10 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

17 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

17 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

18 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

18 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

18 hours ago