Sport

Zatrić: Spremni za istorijsku titulu

Trener odbojkaša Novog Pazara Hamza Zatrić rekao je danas da nestrpljivo očekuje finale plej-ofa protiv Vojvodine, u kojem će njegov tim pokušati da ostvari istorijski uspeh i osvoji šampionsku titulu.

“Nekako se odužilo, prošlo je više od 10 dana od poslednje polufinalne utakmice u Subotici. Na visokom smo nivou, dobro radimo, a motiv je prisutan od prvog dana priprema i stalno raste. Mislim da smo na maksimumu u svim segmentima”, rekao je Zatrić.

Aktuelni prvak države iz Novog Sada će u četvrtak, 5. aprila od 18.00 u Sportskom i poslovnom centru Vojvodina, dočekati ekipu Novog Pazara u prvom meču finalne serije doigravanja za prvaka države, koja se igra na tri pobede.

Zatrić je podsetio da su Pazarci u prvom delu sezone imali rezultatski teške utakmice, u kojima su tražili igru i željeni sistem.

“Od januara tempiramo fizičku snagu za plej-of, a četvrtfinale i polufinale su pokazali da smo u dobrom ritmu i da možemo biti najbolji kada je najpotrebije. Iste planove ima i rival, što garantuje dobru odbojku i neizvesnu borbu”, kazao je Zatrić.

On je označio prvu utakmicu u seriji kao najvažniju, uz ocenu da njegovi sveži, spremni i motivisani odbojkaši imaju šansu da prebace pritisak na protivnika.

“Moramo tako, ako želimo da im preotmemo titulu. Naš ovosezonski cilj je u velikoj meri ispunjen, odbranili smo Kup Srbije i u finalu smo Superlige, pa nemamo pritisak. Za sve nas u klubu, ovo je lepa prilika da dođemo do još jednog pobedničkog pehara”, naveo je Zatrić.

“S druge strane, Vojvodina je šampion, u njihovim planovima su samo trofeji, a ostali su bez trijumfa u Superkupu i Kupu Srbije. Osećaju pritisak zbog toga što moraju biti na najvišem nivou kako bi došli do titule prvaka”, dodao je on.

Finalisti Superlige su tokom sezone slavili u međusobnim prvenstvenim duelima na domaćem terenu, ali je Novi Pazar bio uspešniji u dva meča polufinala Kupa Srbije, kao i u Superkupu.

“Prednost je što smo ih dobijali ranije, te činjenica da se muče u našoj dvorani. Tu su bez pobede u prethodne dve sezone, kao i mi u Novom Sadu. Domaći teren može da bude presudan, ali mislim da je psihološki moment na našoj strani”, zaključio je Zatrić.

M. Minić

Podeli