Categories: Društvo

Veća ulaganja u zaštitu životne sredine

Odlukom Gradskog veća biće izdvojena sredstva za dva verska objekta u Novom Pazaru, u naselju Vražogrnci i Jusuf potoku. Pred većnicima su se našli i izveštaji o radu četiri javna preduzeća. Pokrenuta je inicijativa da se iznošenje smeće proširi i na prigradska naselja, ali i da se poveća broj kontejnera u centru. Usvojen je i pravilnik o dodeli sredstava nevladinim organizacijama, koji  je u skladu sa novom Uredbom Vlade Republike Srbije.

Gradsko veće usvojilo je uzveštaje o radu  preduzeća JKP”Gradska čistoća”, Zavoda za urbanizam, JKP “Gradska toplana”, a i Javnog preduzeća za uređenje građevinskog zemljišta. Većnici su sa direktorima razgovarali o problemima u funkcionisanju tih preduzeća.

“Posebno smo razgovarali o problemima meštana, koji žive u neposrednoj blizini  Gradske toplane, a koji su pre nekoliko dana bili suočeni sa ekološkom katastrofom, gde je iz dimnjaka izašla veća količina gari. Razgovarali smo da u toku letnje sezone, kada to preduzeće ne radi, obezbedimo sredstva za ugradnju filtera, kako se to u budućnosti ne bi dešavalo. Sa rukovodstvom JKP “Gradska čistoća” razgovarali smo i oni su izrazili želju da prošire obuhvat iznošenja smeća sa gradskog i na prigradsko područje, do sada je to imalo samo područje Trnave, a pokušaće da usluge iznošenja smeća prošire  prema Lukarima, Izbicama, ali i prema još  nekim okolnim naseljima. Razgovarli smo i povećanju broja kontejnera na gradskom području, jer je primetno da se oni brzo pune i da je potrebno još takvih posuda za smeće. Od sredstava za eko takse, koja se  koriste namenski za zaštitu životne sredine, a između ostalog oko 2.300.000 dinara biće utrošeno za ozelenjavanje javnih površina u  Novom Pazaru i nabavku novih kanti za smeće”, rekao je član Gradskog veća Mirsad  Jusufović.

Gradsko veće odobrilo je sredstva za dva verska objekta u naseljima Jusuf Potok i Vražogrnci.

“Na zahtev džemata Jusuf potok i Vražogrnci Gradsko veće odobrilo je sredstva za radove na verskim objetima u tim naseljima. Naime, u Jusuf potoku za parterno uređenje, a u Vržogrncima za podizanje kubeta “, dodao je Jusufović.

Na dnevnom redu bilo je 35 tačaka o kojima su raspravljali većnici na dvanaestom ovogodišnjem zasedanju.

Podeli

Sajma Drazanin

Recent Posts

Memić: Pred Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za Sandžak

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, kazao je da su pred novom Vladom Srbije brojni…

3 hours ago

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

16 hours ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

16 hours ago

SDPS: Podržavamo izbor vlade, obezbeđuje ravnomerni regionalni razvoj

Zamenik predsednika poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac istakao je dana u Skupštini Srbije…

16 hours ago

Murić pokorila Oderco, Ćatović treći

Saima Murić pobedila na Evropskoj juniorskoj uličnoj trci u Odercu, dok je Aldin Ćatović zauzeo…

1 day ago

Novi Pazar – Javor 1:0

Jedini gol postigao je Nikola Srećković u 60. minutu.

1 day ago